Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. vasárnap, Emil, Csanád

November 8-ig tart a KSH kis népszámlálása

Budapesten még az utolsó napokban is akad dolguk az összeíróknak, de novemberben 8-án véget ér a mikrocenzus, vagyis a kis népszámlálás. A KSH kéri, hogy akik értesítést kaptak, de még nem járt náluk az összeíró, érdeklődjenek a megadott zöld számom.

A hosszú hétvége több mint 10 százalékponttal megdobta a Mikrocenzus sikeres összeírásainak arányát: miközben az ünnepek előtt a kijelölt címek alig több mint háromnegyedén voltak kitöltve a kérdőívek, addig az első munkanapra már a felkért válaszadóknak közel 90 százaléka tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének. Közép-Magyarországon, és elsősorban Budapesten még sok dolguk akad a számlálóbiztosoknak a mikrocenzus hátralévő néhány napjában, mivel itt a kijelölt 80 ezer háztartásnak még csak közel 80 százaléka válaszolt a kérdőívekre szerda estig. - A főváros mindig különös eset az összeírások szempontjából, mivel sok olyan lakás van, amit irodaként használnak, vagy bérlők lakják, illetve itt sokkal nehezebb elérni, otthon találni az embereket – mondta Virágh Eszter, a mikrocenzus szóvivője, a Központi Statisztikai Hivatal munkatársa.

Ha a kijelölt címeken senkit nem találnak otthon, a számlálóbiztosok értesítőt hagynak. A KSH munkatársai arra kérik a mintába bekerült háztartásokat, hogy a megadott elérhetőségen egyeztessenek időpontot, vagy a 06 80 200 014-es ingyenes zöld számon érdeklődjenek.

- A Mikrocenzus mintájába bekerült lakosság, vagyis mintegy egymillió ember válaszai rendkívül fontosak ahhoz, hogy egy igazi önarcképet készítsünk a magyar társadalomról. Ez a „szelfi” megmutatja majd, hogyan élünk és mennyit változtunk a népszámlálás óta eltelt 5 év alatt, kiknek és miben van szükségük nagyobb segítségre - tette hozzá Virágh Eszter.

Újbuda

LEGFRISSEBB
×