Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

eHivatal - Várakozási engedélyek

Éves várakozási hozzájárulás igénylése immár elektronikus úton is!

Tisztelt Lakosok!

Ezúton ismételten tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019. évben kiállított kerületi lakossági várakozási hozzájárulások – veszélyhelyzet miatt – meghosszabbított érvényességi ideje 2020. május 31. napján lejárt.

2020. július 2. napjától ingyenesen várakozni kizárólag a

2020. évben kiadott várakozási hozzájárulással lehet.

A korábbiaknak megfelelően – a vonatkozó helyi rendelet értelmében – a várakozási hozzájárulások kiadásának ügyintézési határideje a kérelem benyújtásától számított 8 munkanap, a várakozási hozzájárulás kiadásáig a kérelmező nem jogosult az ingyenes várakozásra.

Kérjük, hogy ezt parkoláskor szíveskedjenek figyelembe venni!

Az ingyenes parkolás megszűnése miatt megnövekedett kérelemszám ellenére a 8 munkanapos ügyintézési határidőt a lehetőségekhez képest Hivatalunk próbálja csökkenteni, az elbírálásig szíves türelmüket kérjük.

Koronavírus: Újbuda segítsége az autósoknak

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata mindent megtesz azért, hogy a kerület lakóinak terhét minél inkább csökkentse a koronavírus-járvány idején. Ahogy a kerületben élők számíthatnak ránk az átlagos hétköznapokban, ugyanúgy lehet ránk számítani a rendkívüli helyzetekben is, így a kormányrendeletek által ránk rótt kötelezettségeken túl további segítséget is nyújtunk az újbudaiaknak.

Automatikusan meghosszabbítunk 2020. május 31-ig minden tavalyi lakossági, gazdálkodói és egészségügyi várakozási hozzájárulás érvényességi idejét, melyek két hét múlva jártak volna le. Felhívjuk a várakozási hozzájárulásra jogosultak figyelmét, hogy amennyiben tehetik, az ügyintézést online végezzék, erre a oldalon van lehetőségük.
Segítjük az autósokat azzal is, hogy a gépjárműadó befizetési határidejét 2020. március 31-re módosítjuk.
További segítő intézkedéseken is dolgozunk, melyekről folyamatosan beszámolunk.

Dr. László Imre
polgármesterGÉPJÁRMŰ TULAJDONOSOK FIGYELEM!

 

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata rendes évi érvényes várakozási hozzájárulásokat kérelemre adja ki. A kérelmek benyújtása az eddig megszokott módon személyesen és postai úton is történhet. A kerületi gépjármű tulajdonosok új szolgáltatási központunk, az Újbuda eHivatal segítségével immár otthonról, az Újbuda eHivatalon keresztül elektronikusan is benyújthatják kérelmüket, és bankkártyájuk segítségével rendezhetik az eljárási díjat.

A gépjármű tulajdonosok a kérelem benyújtását az Újbuda eHivatalon keresztül egy pdf űrlap kitöltésével tehetik meg. Az elektronikus felület jelzi, hogy a várakozási engedély kiadásához a kérelmen túl milyen egyéb dokumentum beküldése szükséges. A kérelemhez csatolandó dokumentumokat pdf vagy kép formátumban tudjuk elfogadni. Amennyiben az igénylőnek nem áll módjában beszkennelni a kért dokumentumokat, olvasható minőségben lefényképezett mellékleteket is csatolhat.

Az Újbuda eHivatalon keresztül benyújtott kérelmek esetében az eljárási díj kiegyenlítése csak bankkártyás fizetéssel lehetséges!

Amennyiben elektronikusan kívánja benyújtani várakozási engedélyével kapcsolatos kérelmét, kérjük kattintson a következő gombra:

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×