Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Jelentkezzen számlálóbiztosnak!

2022május2010:00
»
2022július1518:00

Jelentkezési határidő: 2022. július 15.

Tisztelt Kerületi Polgárok!


A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adarszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli. 
A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérem a Tisztelt Kerületi Polgárok segítségét.


A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

 • saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
 • e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
 • 18. életév betöltése
 • legalább középfokú végzettség


A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:

 • akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasak érintőképernyős készülékek használatában
 • pontosan tudják követni az előírásokat
 • betartják a határidőket
 • jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek
 • képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhelés, az esetleges konfliktusok elviselésére
 • vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.


Előnyt jelent

 • a felsőfokú végzettség, továbbá
 • ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként, és munkáját jó minőségben végezte el.


Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.


Jelentkezni a Polgármesteri Hivatalban (1113 Budapest, Bocskai út 39-41.), a recepción leadott "Számlálóbiztosi jelentkezési lap" kitöltésével, aláírásával lehet valamint a nepszamlalas@ujbuda.hu email címre is megküldheti.


Jelentkezési lap kérhető a Polgármesteri Hivatal recepcióján, illetve letölthető innen: Számlálóbiztosi jelentkezési lap


Jelentkezési határidő
: 2022. július 15.


A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 350 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 380 Ft/cím, személyek összeírása 730 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft)


Hivatalunk népszámlálási ügyintézőjének telefonos elérhetősége:
Szalai Erika: +36 70 684 7167


A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.ksh.hu oldalon.

Kérem, hogy a lehetőségek szerint minél többen jelentkezzenek segítve ezzel a munkánkat.


Adatkezelési tájékoztató


Budapest, 2022. május 18.


Köszönettel:


Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna

jegyző s.k.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×