Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 22. csütörtök, Menyhért, Mirjam

Újbudán nyílt meg az egyik első kormányablak

Januártól elkezdődött az államigazgatás átszervezése, megalakultak a megyei kormányhivatalok, amelyek számos eddigi államigazgatási intézmény munkáját veszik majd át. Az átszervezés egyik látványos eleme, hogy integrált ügyfélszolgálatokat alakítottak ki, egylőre 29 helyen az országban.

Gördülékenyen, fennakadás nélkül működnek a hétfőn indult kormányablakok országszerte - mondta Rétvári Bence államtitkár az újbudai kormányablakban tett látogatásán. A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára, aki egyben a kerület országgyűlési képviselje, az első hét tapasztalatait összegezve elmondta, hogy elsősorban családi pótlékkal kapcsolatos ügyekkel, gyermekgondozási segély igénylésével és vállalkozói ügyintézéssel keresték fel az állampolgárok a kormányablakokat.

 

Az első héten nagyon sokan tájékozódtak, hogy pontosan mi is a kormányablak, milyen ügyek intézéséhez lehet segítséget kérni. Rétvári Bence kiemelte: a hivatalok az emberekhez alkalmazkodnak, ezt szolgálja az is, hogy este nyolcig lehet a kormányablakoknál az ügyeket intézni. A Budapesten létesült négy kormányablak közül egy Újbudán kapott helyet. A Bartók Béla út 120-122 szám alatt található ügyfélszolgálaton a kerületiek gyorsan és hatékonyan intézhetik el hivatalos ügyeiket, és kaphatnak teljes körű tájékoztatást a kormány frissen bevezetett intézkedéseiről.

 

Rétvári Bence közigazgatási államtitkár sajtótájékoztatót tartott a helyszínen, majd az ablakban rögtön el is intézte egy személyes adminisztrációs kötelezettségét. A kerület országgyűlési képviselője az Újbuda Médiának hangsúlyozta, az állampolgárok a kormányablakokban olyan ügyeket intézhetnek egy helyen, amelyek miatt eddig legalább 15 féle hivatalban kellett sorban állniuk. Az újbudai kormányablakban a legtöbben várhatóan családi támogatásokat és vállalkozási ügyeket intéznek majd, de a látogatók az e-ügyintézéshez szükséges ügyfélkapukat is itt hozhatják létre. Hozzátette, hogy akinek további információra van szüksége, a kormányablak.gov.hu cím mellett tájékozódhat, és a 1818-as telefonszámon is felteheti a kérdéseit.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×