Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. péntek, Elza

Az EGT és Norvég Alap Program Operátora Újbudára látogatott

COMPETENCE – „Kompetenciafejlesztés önkormányzati szakemberek részére a hatékonyabb közszolgáltatásokért” című projekt keretében 2022 szeptemberében helyszíni monitoring látogatására került sor.

        

Az EGT és Norvég Alap támogatásával nemzetközi partnerségben megvalósuló „COMPETENCE projekt célja az önkormányzatok által nyújtott közszolgáltatások minőségének javítása az önkormányzati munkavállalók kompetenciáinak fejlesztésével. A projekt megvalósítása 2021. július 1-jén Újbuda Önkormányzata vezetésével az Aradi Szociális Jóléti Főigazgatóság (Románia), Kallithea Önkormányzata (Görögország), Trogir Város Önkormányzata (Horvátország), Prága 6. Kerület Önkormányzata (Csehország), és Åpenhet AS (Norvégia) partnerszervezetek bevonásával vette kezdetét.

    

A projektmunka első eredményeinek áttekintése és a lehetséges problémák feltárása céljából 2022. szeptember 27-én a Program Operátor (Ecorys Polska) munkatársai helyszíni monitoring látogatásra érkeztek Újbuda Önkormányzathoz.

    

A látogatás napján Bakai-Nagy Zita alpolgármester az irodájában köszöntötte a Program Operátor képviselőit és a projektben elért eddigi eredmények mellett a jelenleg folyamatban lévő projekttevékenységekről is beszámolt. Ezt követően a projektvezetők válaszoltak a felmerülő kérdésekre, majd a projektmegvalósításban résztvevő hivatali szervezeti egységek vezetői osztották meg a projektmunkával kapcsolatos tapasztalataikat. A Program Operátor munkatársai megtekintették a projektbe bevont egyik intézmény, az Újbudai Szociális Szolgálatot is, ahol Mátics Katalin intézményvezető és Szabó Judit Anna szociális munkatárs a projekthez készített belső kutatás eredményeit prezentálták.

    

A Program Operátor munkatársai elégedettek voltak a projektmegvalósítás előrehaladásával.

   

A projektről és az eddigi eredményekről az alábbi közösségi média felületeken is tájékozódhat:

(13) Competence EU - for better provision of public services | Facebook

@competenceeu • Instagram photos and videos