Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 2. csütörtök, Melinda, Vivien

Általános mezőgazdasági összeírást végez a KSH

2021november2615:45
»
2021december1518:00

Az összeírási munkát a KSH által megbízott, igazolvánnyal ellátott összeírói végzik. (Statek Kft.)

Az összeírói igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni.

HIRDETMÉNYA Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ország valamennyi településére kiterjedő, általános mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2021” elnevezéssel.

A felvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2219.


A felvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére, amelyhez az adatszolgáltatók részvételükkel és pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak.


A válaszadás minden, az adatfelvételre kijelölt gazdálkodó szervezet vagy személy számára kötelező.

Az online önkitöltési lehetőséget biztosító első szakasz lezárultával, a KSH összeírói fogják személyesen felkeresni – az internetes válaszadással nem élt – címeket


2021. november 26. és 2021. december 15. között
.


Az összeírási munkát a KSH által megbízott, igazolvánnyal ellátott összeírói végzik. (Statek Kft.)

Az összeírói igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.


A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, az adatszolgáltatók és a KSH munkatársai egészségének védelmét szem előtt tartva, a KSH szorgalmazza az internetes kitöltést.

A felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használják fel, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, az eredményeket összesítve közlik a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.


A felvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.

A felvétellel kapcsolatosan kérdés esetén kérem, hívja ingyenes hívható zöldszámunkat +36 80/200–766 (2-es gomb, majd 2219-es OSAP-szám megadása szükséges), amelyen készséggel adunk tájékoztatást.Plakát

Fájlok: 
LEGFRISSEBB
×