Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. szombat, Emil, Csanád

Értesítés településkép védelméről szóló rendelet módosításáról

Időpont: 
2021március2410:30
»
2021április2418:00

A partnerségi egyeztetés keretében a Főépítészi Igazgatóság lakossági fórumot tart 2021. április 7-én 15 órakor.

ÉRTESÍTÉS

Településkép védelméről szóló rendelet módosításárólA településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/212. (XI.8.) Kormányrendelet 29/A.§-nak megfelelően, ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében a településkép védelméről szóló 46/2017. (XII. 21.) rendelet felülvizsgálatát és módosítását megkezdte.

A felülvizsgálatra elsősorban a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletben történt változások átvezetése céljából kerül sor, különös tekintettel az építmények rendeltetésének módosítása vagy rendeltetési egysége számának megváltozása esetén lefolytatandó településképi bejelentési eljárás lefolytatása tekintetében. A módosítás érinteni fogja a reklámelhelyezés szabályainak megváltozását. A rendelet használata során szerzett tapasztalatok is átvezetésre kerülnek.

A rendelet felülvizsgálatával kapcsolatos előzetes véleményüket, észrevételeiket a lakosok és az érintettek 2021. 03. 24. és 2021. 04. 24. között a foepitesz@ujbuda.hu e-mail címen írásban tehetik meg. A partnerségi egyeztetés keretében a Főépítészi Igazgatóság lakossági fórumot tart 2021. április 7-én 15 órakor.


A lakossági fórum a járványhelyzetre tekintettel online lesz megtartva.

Az érdeklődők a fórumhoz a hirdetményben jelzett időpontban az alábbi linkre kattintva tudnak csatlakozni:


Az településképi rendelet módosításának tervezetével kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra a partnerségi egyeztetés keretében kerül majd sor. A véleményezési dokumentum a www.ujbuda.hu oldal hirdetményei között, valamint a Főépítészi Igazgatóság oldaláról lesz elérhető. A partnerségi egyeztetés pontos időpontjáról a későbbiekben fogjuk tájékoztatni Önöket.Budapest, 2021. március 8.


Tisztelettel:


Schreffel János

főépítész-igazgató

Címkék: