Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 28. szerda, Szabolcs

Tájékoztató szúnyoggyérítésről

2021június3021:00

A kezelés pontos időpontja: 2021. június 30. napján, napnyugta utáni órákban lesz.
Rossz idő esetén a védekezés 2021. július 1-2. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐLEzúton értesítjük a Tisztelt Kerületi Lakosokat, hogy a XI. kerület területén, földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.


A kezelés pontos időpontja: 2021. június 30. napján, napnyugta utáni órákban lesz.
Rossz idő esetén a védekezés 2021. július 1-2. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.


A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.


A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×