Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 4. hétfő, Kázmér

Zöld sziget környezetszépítő lakossági pályázat

2019március0415:15
»
2019augusztus2318:00

A pályázat beérkezési határideje: 2019. március 4. – 2019. augusztus 23.

Pályázati kiírás

Zöld sziget

Környezetszépítő lakossági pályázat

1. Kiíró
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

2. Támogatás célja

A lakossági közösségek környezetépítő tevékenységének elősegítése, támogatása, ennek keretében társasházi előkertek, illetve belső kertek szépítése, virágok és fás szárú növények telepítése, rendezett környezet kialakítása.

3. Határidők

A pályázat beérkezési határideje: 2019. március 4. – 2019. augusztus 23.
Pályázatok elbírálása: 2019. május 28. és 2019. augusztus 27.
Megvalósítási határidő (elszámolható időszak): 2019. március 4. – október 31.

4. Támogatás forrása, mértéke

Jelen pályázat forrását Újbuda Önkormányzata 2019. évi Környezetvédelmi Alap költségvetése biztosítja.

A támogatás formája: - vissza nem térítendő támogatás

- utófinanszírozás

A támogatás mértéke: - a beruházás legfeljebb 50 %-a és

- megvalósítási helyszínenként maximum 150.000 Ft


5. Kedvezményezettek köre

Újbuda közigazgatási területén működő társasházak, lakásszövetkezetek, lakóközösségek.


6. A pályázattal kapcsolatos információk

A pályázónak egy projektjavaslatot (tervezett kertrendezési elképzelést), és a kitöltött adatlapot egy példányban szükséges benyújtani. Az adatlap abal oldalról is letölthető, illetve a Budapest Főváros XI. kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal 1113 Budapest Bocskai út 39-41. és Zsombolyai u. 4. épületek portáján megtalálhatóak.

A meghatározott határideig benyújtott pályázatok egyfordulós eljárás keretében kerülnek elbírálásra a határidőknél jelzett két időpontban. A bírálatot követően a pályázókat értesítjük a megítélt összegről.

A „Zöld sziget” kialakításának határideje 2019. október 31. A pályázat megvalósítását „ilyen volt–ilyen lett” színes fényképpel és beszámolóval kell igazolni. A pályázaton elnyert összeget a támogatási szerződésben és a pénzeszközök átadásának, átvételének rendjéről szóló 25/2016. (XI. 22.) XI. ÖK rendeletben meghatározott módon történő elszámolás után kapja meg a pályázó.


7. Támogatás felhasználása

A támogatás kizárólag az ültetéshez, karbantartáshoz szükséges mennyiségben növények, termőföld, növényágy kialakításhoz szükséges anyagok (ágyásszegély, mulcs), illetve a tápanyag-utánpótlással, növényvédelemmel kapcsolatos szerekre használható fel.

A pályázók vállalják a megvalósítást követően az épített zöldterület fenntartását, az évszaknak megfelelő gondozását.


Az elbírálásnál előnyt jelent a fás szárú növények ültetése, illetve bio növényvédőszerek, biológiai növényvédelem alkalmazása.

A támogatásból díszfák közül kizárólag a fás szárú növények védelméről szóló 15/2017. (V. 3.) XI.ÖK rendelet 3. mellékletében felsorolt fafajok ültethetők.

A támogatás nem fordítható kerti eszközök, gépek beszerzésére, munkadíj, szállítás díjának finanszírozására, kerti bútorok, játékok, valamint kizárólag virágföld vásárlására.


8. Támogatás elszámolása

A támogatás elszámolási határideje: 2019. november 8.

Az elszámolásnak tartalmaznia kell a kitűzött célok megvalósulását bemutató szöveges beszámolót, a támogatás felhasználását igazoló számláknak és egyéb bizonylatoknak a másolatát. Az elszámolási határidőig beküldött számlamásolatok és hiánytalan elszámolás alapján kerül sor a támogatási összeg átutalására.Budapest, 2019. február 5.


dr. Hoffmann Tamás

polgármester

Címkék: 
Fájlok: