Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. vasárnap, Hedvig

Pályázati felhívás MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJAK elnyerésére

2018március0111:00
»
2018április1218:00

A pályázat beadásának határideje: 2018. április 12. (csütörtök)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

‒ Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának 19/2005./IV. 27./XI.ÖK sz. rendelete alapján ‒

MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJAK elnyerésére

„Újbuda-Mecénás” alkotói ösztöndíj

1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege: minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint.

„Újbuda-Mecénás” egyszeri alkotói ösztöndíj

Meghatározott célú művészeti alkotómunkára adományozható. Az ösztöndíj összege minimum bruttó 400 ezer forint, de legfeljebb bruttó 600 ezer forint.

Újbuda-Mecénás” pályakezdő ösztöndíj

Azon fiatal művészeknek adományozható, akik a pályázati kiírás közzétételekor még nem töltötték be 35. életévüket, és már önálló művészeti tevékenységet tudnak bemutatni. Az ösztöndíj 1-12 havi időtartamra szól. Az ösztöndíj havi összege minimum bruttó 40 ezer forint, de legfeljebb bruttó 60 ezer forint.

Cseh Tamás zenei ösztöndíj

A kortárs zenei tehetségek művészi fejlődésének, kibontakozásának, alkotó munkájának támogatására, 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege: minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint.


Pályázni lehet azoknak a művészeknek, akik legalább 5 éve – pályakezdő ösztöndíj esetében 3 éve – XI. kerületi állandó lakóhellyel rendelkeznek. Egy pályázó csak egy ösztöndíjat jelölhet meg.


Az ösztöndíjak évente legfeljebb két-két fő részére, a Cseh Tamás zenei ösztöndíj évente legfeljebb 1 fő részére adományozható. Nem pályázhat az a művész, aki más, a tárgyévre jóváhagyott ösztöndíjban részesül, vagy nappali tagozatos PhD-ösztöndíjas, illetve e rendelet alapján egymást követő két évben már valamelyik ösztöndíjban részesült. Az elnyert ösztöndíjakat adó- és járulék fizetési kötelezettség terheli.


Pályázni kizárólag
az ösztöndíjak alapításáról szóló rendelet mellékletét képező pályázati adatlapon, a pályázó által aláírva, a kötelező mellékletekkel (1. a szakmai önéletrajz és az eddigi művészeti tevékenység bemutatása, 2. a munkaterv rövid leírása /max. 1 oldal/) együtt lehet.


Pályázati adatlapok beszerezhetők
a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1113 Budapest, Bocskai út 39-41.), illetve letölthető a bal oldalról.


A pályázat beadásának határideje: 2018. április 12. (csütörtök)

Postai cím
: Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, 1113 Budapest, Bocskai 39-41.

Kérjük, hogy a borítékra írják rá: „Újbuda –Mecénás” Művészeti Ösztöndíj

Személyesen: 1113 Budapest, Bocskai út 39-41., II./202., április 12-én, csütörtökön 16.00 óráig,
Tel.: 381-1379

Az ösztöndíjak adományozásáról az Önkormányzat Kulturális és Köznevelési Bizottságának javaslata alapján, a Polgármester előterjesztésére a Képviselő-testület dönt. A formailag hibás pályázatokat a Kulturális és Köznevelési Bizottság érdemi elbírálás nélkül zárja ki a pályázati eljárásból.

A Képviselő-testület döntése ellen fellebbezéssel nem lehet élni.

A pályázat eredménye nyilvános. A pályázó pályázata beadásával egyben hozzájárul a pályázat eredményének, illetőleg a pályázáskor rendelkezésre bocsátott személyes adatainak az azonosítás érdekében szükséges mértékben történő nyilvánosságra hozatalához.

Az ösztöndíjban részesített pályázókat írásban értesítjük.Budapest, 2018. március 1.


Dr. Hoffmann Tamás

polgármester

Címkék: 
Fájlok: 
LEGFRISSEBB
×