Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. hétfő, Bernát, Felícia

"Újbuda Mecénás" művészeti ösztöndíj pályázat

2023április2711:15
»
2023május1818:00

A pályázat beadásának határideje: 2023. május 18. csütörtök

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

‒ Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának 19/2005./IV. 27./XI.ÖK sz. rendelete alapján ‒

MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJAK elnyerésérePályázni a 18. életév betöltését követően pályázati adatlap benyújtásával lehet, melyhez csatolni szükséges a szakmai önéletrajzot és a pályázati munkatervet. Az ösztöndíjra a XI. kerületben állandó lakóhellyel rendelkező művészek pályázhatnak. Pályamunkát kizárólag egy típusú ösztöndíjra lehet benyújtani.

A pályázat elbírálásakor előnyt jelent, ha a pályázó több mint egy éve él a XI. kerületben, valamint ha szakmai ajánlás is csatolásra kerül a beadott adatlaphoz.

A pályamunka benyújtásakor be kell mutatni a pályázó lakcímet igazoló, érvényes hatósági igazolványát.

Az ösztöndíjak évente legfeljebb két-két fő részére, a Cseh Tamás zenei ösztöndíj évente legfeljebb 1 fő részére adományozható. Nem pályázhat az a művész, aki más, a tárgyévre jóváhagyott ösztöndíjban részesül, vagy nappali tagozatos PhD-ösztöndíjas, illetve e rendelet alapján egymást követő két évben már ösztöndíjban részesült.

„Újbuda-Mecénás” alkotói ösztöndíj

1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege 2023. júliustól – 2024. júniusig minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint havonta.

„Újbuda-Mecénás” egyszeri alkotói ösztöndíj

Meghatározott célú művészeti alkotómunkára adományozható. Az ösztöndíj összege a 2023. évben minimum bruttó 400 ezer forint, de legfeljebb bruttó 600 ezer forint.

Újbuda-Mecénás” pályakezdő ösztöndíj

Azon fiatal művészeknek adományozható, akik a pályázati kiírás közzétételekor még nem töltötték be 35. életévüket, és már önálló művészeti tevékenységet tudnak bemutatni. Az ösztöndíj 1-12 havi időtartamra szól. Az ösztöndíj havi összege 2023. júliustól – 2024. júniusig minimum bruttó 40 ezer forint, de legfeljebb bruttó 60 ezer forint havonta.

Cseh Tamás zenei ösztöndíj

A kortárs zenei tehetségek művészi fejlődésének, kibontakozásának, alkotó munkájának támogatására, 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege 2023. júliustól – 2024. júniusig minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint havonta.

Pályázni kizárólag az ösztöndíjak alapításáról szóló rendelet mellékletét képező pályázati adatlapon, a pályázó által aláírva, a kötelező mellékletekkel (szakmai önéletrajz, benne az eddigi művészeti tevékenység bemutatása, és pályázati munkaterv rövid leírása /max. 1 oldal/) együtt lehet.


Pályázati adatlap ide kattintva tölthető le: Pályázati adatlap


A pályamunka beadására kizárólag személyesen van lehetőség
: Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, 1113 Budapest, Bocskai út 39-41. 202. irodában ügyfélfogadási időben (hétfőn 8.00–12.00 óra és 13.00–17.00 óra között, szerdán 8.00–16.00 óra között), illetve előzetes időpont egyeztetést követően.

A pályázat beadásának határideje: 2023. május 18. csütörtök


Pályázattal kapcsolatos információ:
Dömök Viktória 381-1324, domok.viki@ujbuda.hu


Az ösztöndíjat az Önkormányzat Kulturális és Köznevelési Bizottságának javaslata alapján a Polgármester előterjesztésében az Önkormányzat Képviselő-testülete adományozza. A formailag hibás pályázatokat a Kulturális és Köznevelési Bizottság érdemi elbírálás nélkül zárja ki a pályázati eljárásból. Tájékoztatjuk, hogy a pályázati adatlapon megadott adatai továbbításra kerülhetnek az elbírálás során eljáró bizottság és a Képviselő-testület részére az előterjesztés mellékleteként.


Döntés várható ideje: 2023. június


A pályázat eredménye nyilvános. Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata a rá vonatkozó uniós és hazai adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően gondoskodik a pályázó személyes adatai védelméről. Az adatkezelés jogalapja az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) 6. cikk (1) bekezdése e) pontja, azaz az adatkezelés az Adatkezelő közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges. Érintteti jogairól a jelen pályázati felhíváshoz csatolt adatvédelmi tájékozatóból tájékozódhat.   Adatkezelési tájékoztató

Az ösztöndíj pályázat eredményéről írásban értesítjük a pályázókat.Budapest, 2023. április 27.


Dr. László Imre

polgármester

Címkék: