Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági munkára

2022január0711:45
»
2022január3118:00

       

JELENTKEZÉS SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGI MUNKÁRA2022. év tavaszán a következő országgyűlési képviselők általános választására, illetve ugyanezen a napon várhatóan országos népszavazásra is sor kerül.


A választások lebonyolításában felelősségteljes szerepük van a szavazatszámláló bizottságoknak, amelyeknek elsődleges feladata, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.


A szavazatszámláló bizottságok választott tagjait és póttagjait a Képviselő-testület választja meg, a tagok a megválasztásukat követően esküt tesznek.


Amennyiben Ön szeretne részt venni a választási bizottsági munkában kérem, jelentkezzen szavazatszámlálónak.


A szavazatszámláló bizottságnak, az a Budapest XI. kerületben állandó lakcímmel rendelkező – a központi névjegyzékben szereplő – választópolgár lehet a tagja, akivel szemben a jogszabályban meghatározott összeférhetetlenségi okok nem állnak fenn.


Szavazatszámláló bizottsági tagnak adatlap, illetve az összeférhetetlenségi okokról szóló szóló nyilatkozat kitöltésével lehet jelentkezni, melyek átvehetőek a Polgármesteri Hivatal recepcióján (1113 Budapest, Bocskai út 39-41.). vagy letölthető alább:


Adatlap
Összeférhetetlenségi nyilatkozat


Az adatlapot illetve a nyilatkozatot kitöltve és aláírva kérjük, szíveskedjen eljuttatni részünkre 2022. január 31-ig:

  • személyesen a Polgármesteri Hivatal recepciójára
  • vagy az acsai.emese@ujbuda.hu (szkennelt formában) e-mail címre
  • vagy postai úton a Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal 1518 Budapest, Pf. 10. címre.


A jelentkezéssel kapcsolatban, hivatali munkaidőben telefonon is érdeklődhet a

+36 1 372 4522-es számon.


A szavazatszámláló bizottságok megválasztott tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.

Kérem, hogy jelentkezésükkel segítsék kerületünkben a választások hatékony és sikeres lebonyolítását.Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna

jegyző
Helyi Választási Iroda vezetője

Címkék: