Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 15. hétfő, Teréz

Kiterjesztik a fizető parkolást a Gellért-hegyen

Az ott lakók igényeire reagálva újabb Gellért-hegyi utcákban kell majd fizetni a parkolásért 2018. januártól. A várakozási hozzájárulások már igényelhetőek az önkormányzatnál.

Az Újbuda közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról és a várakozás díjáról szóló, 26/2010/IX.21. XI ÖK. rendelet a díjfizető várakozási övezet részeként tartalmazza a Kelenhegyi út 8-35. közötti szakaszt, a Minerva utcát, a Kelenhegyi lépcsőt, a Kelenhegyi közt és a Pipacs utcát, de eddig ezeken nem kellett fizetni a parkolásért. A parkolási szokások megváltozása miatt jelentkező lakossági észrevételek alapján erre a területre 2018. január 2-tól önkormányzatunk kiterjeszti a díjfizetést, így segítve a közterületi parkolást az ott állandó lakhellyel rendelkezőknek. A díjfizetési kötelezettség bevezetésének időpontja 2018. január 2., a türelmi időszak egy hónap (a pótdíjak kiszabása 2018. február 5-től kezdődik).

 
A várakozási hozzájárulásra jogosultak körét a fenti rendelet tartalmazza, amely egységes szerkezetben honlapunkon itt található meg: http://kozigazgatas.ujbuda.hu/rendeletek/rendeletek-262010ix21-xiok-rendelet.

A várakozási hozzájárulások már folyamatosan igényelhetőek, kiadásukat az önkormányzat Városüzemeltetési Osztálya végzi. A kérelem benyújtható az ujbuda.hu honlapon található e-hivatal menüponton keresztül, illetve személyesen vagy postai úton a 1518 Budapest, Pf. 10. címre. Az ügymenettel kapcsolatos információkkal ügyintézőink személyesen ügyfélfogadási időben, illetve a következő telefonszámokon állnak rendelkezésre: +36
LEGFRISSEBB
×