Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. hétfő, Vilma

KSH- Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről

Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által megbízott, STATEK Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre.

HIRDETMÉNYA korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, 2022-ben Budapest, XI. kerületében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által megbízott, STATEK Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, melyet kizárólag a STATEK Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott összeírói végeznek.


Az adatfelvételek kizárólag statisztikai célból történnek, az adatok kizárólag összesített formában kerülnek nyilvánosságra név és egyedi adatok nélkül. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik.


A felvétel megnevezése és Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai:

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – 2022-ben folyamatos, havi rendszerességgel

1942 A lakosság utazási szokásai – 2022. április, július, október, 2023. január hónapokban, negyedéves gyakorisággal

2003 Háztartások információ és kommunikációs technológiai eszköz-használatáról – 2022. április-június

2154 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel – 2022. február - április

2546 Életkörülmény adatfelvétel 2022. áprilistól folyamatosan, havi rendszerességgel


Az egyedi adatokat bizalmasan kezelik, mások számára nem hozzáférhetőek.


Az adatgyűjtés során, a KSH a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet előírásainak megfelelően az információkat bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közli.


A lakosság számára munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8.00-16:30 óra között, pénteken 8.00 és 14.00 óra között a +36 80 200 766-as (3-as mellék) telefonszámon vagy a lakinfo@ksh.hu e-mail címen adnak további felvilágosítást a KSH munkatársai.


Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást.