Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. csütörtök, Hedvig

Hirdetmény - Március végétől átalakul a szelektív hulladékgyűjtési rendszer

Március végétől átalakul a szelektív hulladékgyűjtési rendszer: 2013 márciusától a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közszolgáltatásként beindítja a Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert.

Megjelenés dátuma: 2013-04-09

 

Hirdetmény:

2013 márciusától a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közszolgáltatásként beindítja a Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert.

Ez azt jelenti, hogy a kerületünkben 2008 óta folyó mintaprojekt sikeresen lezárul, és a házhoz kihelyezett tartályokhoz való hozzájutás lehetősége a továbbiakban nem társasházi közgyűlési határozathoz kötött, hanem kötelező jellegű lesz.

A fővárosi fejlesztés lehetővé teszi, hogy immár az egész kerületre kiterjedő szelektív gyűjtési rendszer induljon, mely által a háztartásokban keletkező hulladék válogatott gyűjtésére ad módot, növelve ezzel az újrahasznosított hulladékok arányát.

A Közszolgáltató által meghatározott ütemekben történik a tartályok kiszállítása, mely kerületünkben március 28-án kezdődik, a második ütem április 16-án lesz. Az ütemek által érintett címeket hirdetmény alján olvashatják. A Közszolgáltató minden esetben tájékoztatja az érintett címen lakókat.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a társasházak egy műanyag- és fémhulladék gyűjtésére szolgáló, és egy papírhulladék gyűjtésére szolgáló 240 literes edényt kapnak, a családi házak pedig 120 literes kivitelben kapják az említett két tartályt.

A társasházaknál heti rendszerességű, a családi házaknál havi rendszerességű lesz az ürítés.

További hasznos információt és tájékoztatást a honlapon találnak.

A felmerülő kérdések esetén az alábbi telefonszámon kaphatnak információt:
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ügyfélszolgálat: 06-1-459-6700, 06-40-353-353.

A Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Osztályának munkatársai a továbbiakban is állnak rendelkezésre az alábbi számon: 06-1-3724-684.

1. ütem lista

2. ütem lista

 

Újbuda Önkormányzata

Lejárat dátuma: 2013-12-31

 

Célközönsége: Minden érintett személy

LEGFRISSEBB
×