Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 20. csütörtök, Aladár, Álmos

Gazdálkodó szervezetek on-line regisztrációja

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (továbbiakban: Eüsztv) és a végrehajtási rendelete értelmében a gazdálkodó szervezetek 2018. január 1-től elektronikus ügyintézésre kötelesek. Ezen kötelezettségük során a törvény szerinti hivatalos elérhetőségükön keresztül – a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartás (KÜNY) – tartják az e-ügyintézést biztosító szervekkel a kapcsolatot (cégkapu).

Az Eüsztv. 14. § (1) bekezdése értelmében a gazdálkodó szervezet a hivatalos elérhetőségét a rendelkezési nyilvántartásba jelenti be. Emellett az Eüsztv. 10. § b) pontjában foglaltaknak megfelelően az e-ügyintézést biztosító szerveknél (jelen esetben az Újbudai Önkormányzatnál) közvetlenül is nyilatkozhatnak az elektronikus eljárásban használt hivatalos elérhetőségükről.

    

Tekintve, hogy a regisztrációra kötelezett cégek jelentős részének hivatalos elektronikus címe az önkormányzati adóhatóság előtt nem ismert – figyelemmel az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény, változásbejelentésről rendelkező 44. §-ára – az önkormányzati adóhatóság lehetőséget biztosít a gazdasági társaságok részére, hogy a jelzett elektronikus címüket – regisztráció keretében – hatóságunk részére is bejelentsék.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a honlapon történő regisztráció nem helyettesíti, vagy váltja ki a Cégkapun történő regisztrációt.

A regisztrációs űrlap itt érhető el.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×