Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. hétfő, Árpád

Megajándékozták a hátrányos helyzetű gyermekeket

Nehéz sorsú gyerekeket és családokat ajándékozott meg a Gyermekekért XI. Alapítvány, amely szokásos karácsonyi adománygyűjtésének köszönhetően játékokkal, ruhával és számítástechnikai eszközökkel látta el a rászoruló kisgyermekes családokat.

Valóságos játszótér alakult ki a Humán Szolgáltató Központ (HSZK) egyik termében, a gyerekek plüssállatok közül válogathattak, mesét hallgathattak és együtt énekeltek. A vendégek mindegyike hátrányos helyzetű családban él, akik nemcsak a szegénységgel, de komoly családi problémákkal is küzdenek.

 

A HSZK családsegítő szolgálatként és gyermekjóléti központként egyaránt fogadja ügyfeleit, a hozzájuk fordulók száma évente 6000–7000 tehető. A központot különböző családi gondokkal, anyagi és foglalkoztatást érintő problémákkal keresik fel a rászorulók, akik – legyen az jogi, rendőrségi vagy gyermekvédelmi ügy – komplex segítségnyújtásban részesülnek.


A központ vezetője, Yankson Edmundné elmondta, a rendezvény célja, hogy ügyfeleiknek: a rászoruló gyerekeknek és szüleiknek egy kis örömet szerezzenek a vidám együttléttel. A közös karácsonyi ünnepség fő attrakciója a Gyermekekért XI. Alapítvány jótékonysági ajándékosztása volt, mely során több mint ötven csemetét sikerült megörvendeztetni mesekönyvekkel, társasjátékokkal, ruhákkal és plüssállatokkal.

 

– Az idei gyűjtés fantasztikusan sikeres volt, hiszen rengeteg újbudai lakó mutatta ki segítő szándékát a kerületi rászorulók felé – mesélte el tapasztatait Surányi Ilona, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Az adományozók számát növelte az is, hogy az alapítvány munkatársai a korábbi gyűjtőpontról, a Tétényi úti városközponttól idén egy Allee melletti faházikóba költözhettek, így jóval több embert értek el felhívásukkal. Az idei akcióba az Ezüstfenyő Óvoda is beszállt, aki saját falai között rendezett gyűjtést, a beérkezett ajándékokat pedig az alapítványnak ajánlotta.

 

(T. D.)