Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. kedd, Miklós

Sportcsarnok vita

Az ellenzék szerint a Sportmax az egyetlen esélyes a sportcsarnok-bérlésre kiírt közbeszerzési eljárásban, és a tervezett kétmilliárdos kötelezettségvállalás értelmetlenül túlterhelné a kerület költségvetését. A polgármester ezzel szemben úgy véli, egy folyamatban lévő pályázat végeredményét kritizálni inkább a csillagjóslásra hasonlít, semmint felelős politizálásra.  


A kerületi Fidesz frakcióvezetője és elnöke az önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztatón korrupciógyanúsnak nevezte azt a közbeszerzési eljárást, amelyben tíz évre bérelhető sportcsarnokot keres Újbuda.

Kupper András és Schneller Domonkos szerint egy ilyen hosszú távra szóló kötelezettséget csak konszenzusos alapon szabad vállalni, márpedig az erről hozott döntést a koalíciós képviselők az ellenzék háta mögött hozták egy olyan testületi ülésen, amelyről előre lehetett tudni, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői nem lesznek jelen. Ráadásul a kiírás egyértelműen csak a Sportmaxnak ad esélyt az ajánlattételre.

Molnár Gyula polgármester szerint ez egy folyamatban lévő ügy, az el nem költött pénzről beszélnek a fideszes képviselők, akik valótlanul állítják, hogy a szóban forgó bérleti díjat Újbuda hitelből fedezné. Molnár Gyula szerint a valódi kérdés az, akarja-e a Fidesz, hogy fejlődjön a sportélet Újbudán. A polgármester hozzátette, az összes pénz, amelyet a bérletre fordítanának tíz év alatt, mindössze 30 százaléka annak, mint amennyit például a XII. kerület fordított csarnoképítésre.