Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Önkormányzati állásközvetítő nyílt Újbudán

A megnyitón Hoffmann Tamás polgármester elmondta, hogy a kerület lakói számára nemcsak az állásközvetítés, hanem számos tanfolyam és tanácsadás is térítésmentes. Az irodában kap helyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kirendeltsége is, amely a kötelező kamarai regisztrációban és a Széchenyi Kártya ügyintézésben segíti a vállalkozásokat. 

Budapest XI. kerületében hétfőn megnyílt az Újbuda Prizma Állásközvetítő Iroda. Az Újbudai Önkormányzat kezdeményezésére, saját nonprofit társasága, az Újbuda Prizma Kft. profilbővítésével létrejött intézmény tapasztalt szakemberekkel várja a kerület álláskeresőit és új munkaerő iránt érdeklődő vállalkozásait. Hoffmann Tamás, kerületi polgármester az állásközvetítő iroda megnyitóján elmondta, hogy ezzel a kezdeményezéssel is támogatni szeretnék a kerület lakóit életük biztonságosabbá, kiszámíthatóbbá tételében, a vállalkozásokat pedig működésük és fejlődésük számára fontos munkaerő gondjaik megoldásában. Nemcsak az állásközvetítés térítésmentes, hanem azok a szolgáltatások is, amelyek a munkaadók és munkavállalók sikeres egymásra találását segítik.

 

Az álláskeresők tanácsot kaphatnak az önéletrajz és a motivációs levél elkészítéséhez, valamint munkajogi kérdésekben, de indul informatikai és angol nyelvtanfolyam is. A vállalkozások tájékozódhatnak az Önkormányzat pályázati lehetőségeiről, Európai Uniós támogatásokról, és megismerhetik a munkanélküliek foglalkoztatásához kapcsolódó adó- és járulékkedvezményeket. Az irodában kap helyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kihelyezett ügyfélszolgálata, amely a kötelező kamarai regisztráció kapcsán fogadja a vállalkozásokat, valamint Széchenyi Kártya ügyintézésben nyújt segítséget. Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke elmondta, hogy további kirendeltségeket nyitnak Budapest különböző pontjain, hogy a vállalkozások könnyebben eleget tehessenek a kötelező kamarai nyilvántartásba vételre vonatkozó jogszabályi előírásnak.

 

A megnyitón együttműködési megállapodást írt alá Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke, amelynek célja a kerület gazdasági fejlődésének elősegítése, valamint a fekete gazdaság visszaszorítása, különös tekintettel az illegális kereskedelmi és ipari tevékenységre. A megállapodás aláírói egyetértenek abban, hogy az Önkormányzat és a Kamara közötti információcserével hatékonyabbá válik a pályázati források elérése és felhasználása, lehetőség nyílik közös munkahely teremtő programok kidolgozására, az egyeztetések révén pedig olyan helyi jogszabályok születhetnek, amelyek az üzleti forgalom biztonságát és a tisztességes piaci magatartást erősítik.

 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 1850-es alapítása óta a fővárosi vállalkozói közösség érdekeit képviseli. Tevékenységével a kamara tagjait, a gazdasági élet szereplőit támogatja. Az állásközvetítő irodában nyitott ügyfélszolgálata révén közvetlen kapcsolatot tud kialakítani a kerületi vállalkozásokkal, megismerheti egyéni igényeiket, problémáikat, majd ezeket felhasználva vehet részt a hosszútávú gazdaságfejlesztési programok kidolgozásában. Az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. tíz évvel ezelőtt a kerületi Szociális Foglalkoztató utódjaként jött létre. Tevékenységének célja a munkanélküliek közhasznú és közcélú foglalkoztatása mellett a hátrányos helyzetű személyek komplex rehabilitációja.

 

A társaság közel 230 főt, többségében megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő személyt alkalmaz. Lőrincz Gergely, a Kft. ügyvezetője a rendezvényen elmondta, hogy az állásközvetítő iroda működését ezen foglalkoztatás szervezésben szerzett évtizedes tapasztalatra, valamint a vállalkozásokkal kialakított kapcsolatrendszerre alapozzák. Az állásközvetítő a Baranyai utca 2. szám alatt, hétfőtől csütörtökig 8.30 és 17 óra, péntekenként 8.30 és 16 óra között fogadja ügyfeleit. A tanfolyamok februárban indulnak, amelyekre már január 24-től lehet jelentkezni. További információ: Vincze Ágnes, kirendeltségvezető, Újbuda Prizma Állásközvetítő Iroda Tel.: (06 1) 781 7063, (06 1) 781 7098, Mobil: (06 20) 285 2661 e-mail: vincze.agi@allas.ujbuda.hu www.allas.ujbuda.hu; http://prizma.ujbuda.hu/; www.ujbuda.hu; www.bkik.hu