Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. hétfő, Árpád

Az Újbuda Közterület-felügyelet családbarát munkahely lett

A felügyelet sikerrel pályázott a családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet idén is kiírta a Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására irányuló pályázatát, amelyre a kis-, közép-, és nagyvállalatok mellett költségvetési szervek is jelentkeztek. A pályázat keretein belül összesen 50 000 000 forint szétosztására kerül sor, egy-egy pályázó legfeljebb 3 000 000 forintot igényelhet. 2015-ben az Újbuda Közterület-felügyelet - amely május 1-én ünnepelte megalakulásának hetedik évfordulóját – is pályázott a támogatásra. A kiírásra végül ötszáznál is több pályázat érkezett be, ezek közül azonban mindössze ötvenhárom díjazott került ki, köztük felügyeletünk is. Az elnyert 1,5 millió forintot több, már régóta tervezett fejlesztésre kívánjuk fordítani, ezeket három kategóriába soroltuk: gyermekfelügyelet, sport- és szabadidő, valamint rendezvények és ünnepségek.

A kisgyermekes családok számára sokszor megoldhatatlan problémát jelentenek az óvodai, iskolai szünetek és a nyári szünidő. Hogy az intézmények 1-2 napot nevelés –és oktatás nélküli napjain a családoknak minél kevesebb problémát okozzon gyermekük elhelyezése, egy játszósarok kialakítását tervezzük. Az ehhez szükséges hely a rendelkezésünkre áll, míg a felszerelést a pályázati forrásból fogjuk biztosítani.

A sport- és szabadidős programok szervezésében a budai hegyek természeti adottságai kiváló lehetőséget nyújtanak. Terveink között olyan kirándulások szerepelnek, melyek az idősebb kollégák és a gyermekek számára is különösebb megterhelés nélkül teljesíthetőek. Emellett szeretnénk kihasználni a XI. kerültben található számos modern sportlétesítmény, így a Nyéki Imre Uszoda és Sportcsarnok szolgáltatásait is.

Végül a pályázati forrásra támaszkodva szeretnénk a kerületi rendezvényeken képviseltetni a közterület-felügyeletet. Mivel ezeken az eseményeken a kerületi lakosság is részt vehet, remek lehetőséget teremtenek a helyi közösségek kialakulására, a személyes kapcsolatok ápolására, valamint segítik megismertetni a lakosságot a felügyelet hétköznapi munkájával is. Utóbbi kiemelten fontos a számunkra, mivel az elmúlt időszakban sok negatív hangvételű kritika jelent meg a bulvársajtóban, amely általánosan rontja a közterület-felügyeletek lakossági megítélését. Ezen szeretnénk változtatni, erre pedig kiváló alkalmat biztosítanak a kerületi rendezvények.

KG KTF