Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. vasárnap, Magdolna

Színházi Világnap - Csehov 110.

A KULTI - Őrmezei Közösségi Ház pályázatot hirdet Csehov novellisztikájából bármely kis terjedelmű novella, elbeszélés dramatizálása, színpadi adaptálására.

Beadási határidő: 2014-03-03

Pályázatot kiíró: KULTI - Őrmezei Közösségi Ház

 

 

Pályázat leírása:

A KULTI - Őrmezei Közösségi Ház pályázatot hirdet az irodalom, a dráma iránt érdeklődő minden olyan olvasó részére, aki kedvet érez a színházi alkotásban való részvételre. A pályázatra - amely tematikájában a 2014-es jeles színházi napot ötvözi a világhírű orosz próza-, és drámaíró Anton Pavlovics Csehov (1860-1904) évfordulójával - az alábbi kiírás szerint várjuk a pályaműveket.

A feladat Csehov novellisztikájából bármely kis terjedelmű novella, elbeszélés dramatizálása, színpadi adaptálása. Az így elkészítendő szövegkönyvek kizárólag egy felvonás/jelenet terjedelműek lehetnek, instrukciókkal ellátva, szereplő, helyszín megjelöléssel.
Külön örülnénk, ha pályázóink kevésbé ismert műveket dolgoznának fel, hiszen célunk, hogy erről a páratlanul gazdag életműről minél teljesebb képet kaphassunk. A beérkező pályaműveket az Újbudai Kulturális Intézet színházi, drámapedagógiai végzettségű művészeiből, munkatársaiból álló zsűri bírálja el.

Beküldési határidő:
2014. március 3.

Fődíj:
a pályázaton első helyezést elért színdarab a tavasz folyamán bemutatásra kerül a KULTI - Őrmezei Közösségi Ház Színháztermében. A nyertes mű szerzője ráadásként részt vehet a rendezés folyamatában, lehetősége nyílik a gyakorlati alkotómunkára is.
További díjazások: a zsűri döntése alapján az arra alkalmas művek publikálásra kerülnek.

Beküldendő a KULTI - Őrmezei Közösségi Ház címére: 1112 Budapest, Cirmos u. 8. vagy az okh@ujbudakulti.hu e-mail-re.

További információk: +36-1/309-0007, /310-0644


Pályázat célközönsége: Minden érintett személy    

LEGFRISSEBB
×