Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. szombat, Emil, Csanád

Újbuda Önkormányzata pályázatot ír ki ÚJBUDA-MECÉNÁS MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJAK elnyerésére

Pályázati kiírás „Újbuda-Mecénás” ösztöndíjakra (alkotói, egyszeri alkotói, pályakezdő, Cseh Tamás zenei,

Beadási határidő: 2014-04-18

Pályázatot kiíró: Újbuda Polgármestere

 

 

Pályázat leírása:

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 - Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának 19/2005./IV. 27./XI.ÖK sz. rendelete alapján -
az „ÚJBUDA-MECÉNÁS” MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJAK elnyerésére„Újbuda-Mecénás” alkotói ösztöndíj

1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege: minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint.
 
„Újbuda-Mecénás” egyszeri alkotói ösztöndíj
Meghatározott célú művészeti alkotómunkára adományozható. Az ösztöndíj összege minimum bruttó 400 ezer forint, de legfeljebb bruttó 600 ezer forint.

„Újbuda-Mecénás” pályakezdő ösztöndíj
35. életévét még be nem töltött művésznek adományozható. Az ösztöndíj 1-12 havi időtartamra szól. Az ösztöndíj havi összege minimum bruttó 40 ezer forint, de legfeljebb bruttó 60 ezer forint.

Cseh Tamás zenei ösztöndíj
A kortárs zenei tehetségek művészi fejlődésének, kibontakozásának, alkotó munkájának támogatására, 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege: minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint.


Pályázni lehet azoknak a művészeknek, akik legalább 5 éve – pályakezdő ösztöndíj esetében 3 éve – XI. kerületi állandó lakóhellyel rendelkeznek. Egy pályázó csak egy ösztöndíjat jelölhet meg.
Az ösztöndíjak évente legfeljebb két-két fő részére, a Cseh Tamás zenei ösztöndíj évente legfeljebb 1 fő részére adományozható. Nem pályázhat az a művész, aki más, a tárgyévre jóváhagyott ösztöndíjban részesül, vagy nappali tagozatos PhD-ösztöndíjas, illetve e rendelet alapján egymást követő két évben már valamelyik ösztöndíjban részesült. Az elnyert ösztöndíjakat adó- és járulék fizetési kötelezettség terheli.
Pályázni kizárólag az ösztöndíjak alapításáról szóló rendelet mellékletét képező pályázati adatlapon, a pályázó által aláírva, a kötelező mellékletekkel (1. a szakmai önéletrajz és az eddigi művészeti tevékenység bemutatása, 2. a munkaterv rövid leírása /max. 1 oldal/) együtt lehet.
Pályázati adatlapok beszerezhetők a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1113 Budapest, Bocskai út 39-41.), illetve letölthetők az Önkormányzat honlapjáról (www.ujbuda.hu).

A pályázat beadásának határideje:
2014. április 18. (péntek)
 
Postai cím: Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, 1113 Budapest, Bocskai 39-41.
Kérjük, hogy a borítékra írják rá: "Újbuda –Mecénás" Művészeti Ösztöndíj

Személyesen: 1113 Budapest, Zsombolyai utca 5. I./104., április 18-án, pénteken, 12 óráig.,  Tel.: 3724-672

Az ösztöndíjak adományozásáról az Önkormányzat Kulturális Bizottságának javaslata alapján, a Polgármester előterjesztésére a Képviselő-testület dönt. A formailag hibás pályázatokat a Kulturális Bizottság érdemi elbírálás nélkül zárja ki a pályázati eljárásból.
A Képviselő-testület döntése ellen fellebbezéssel nem lehet élni.
A pályázat eredménye nyilvános. A pályázó pályázata beadásával egyben hozzájárul a pályázat eredményének, illetőleg a pályázáskor rendelkezésre bocsátott személyes adatainak az azonosítás érdekében szükséges mértékben történő nyilvánosságra hozatalához.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2014. május 31. Az ösztöndíjban részesített pályázókat írásban értesítjük.

A pályázati adatlap ide kattintva tölthető le


Budapest, 2014. március 17.

dr. Hoffmann Tamás
polgármester 

 

Pályázat célközönsége: Minden érintett személy    

LEGFRISSEBB
×