Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 6. szombat, Norbert, Cintia

Hirdetmény - 2/2008./HVB/I. 04./ számú határozat (KIVONAT)

2/2008./HVB/I. 04./ számú határozat (KIVONAT)

Cím: Bedi Ferenc Péter CKÖK képviselői megbízásának megszűnése, Horváth Gyula mandátum szerzése.

Megjelenés dátuma: 2008-01-04

 

 

Hirdetmény:

 

XI. Kerületi Helyi Választási Bizottság
1113 Budapest, Bocskai út 39-41.

Tárgy: Bedi Ferenc Péter CKÖK képviselői megbízásának megszűnése, Horváth Gyula mandátum szerzése

 

KIVONAT

2/2008./HVB/I. 04./ számú határozat


A Budapest Főváros XI. Kerületi Helyi Választási Bizottság 2 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül megállapítja és közzéteszi Bedi Ferenc Péter képviselői megbízatása megszűnését, valamint Horváth Gyula - Roma Közösségfejlesztők Országos Egyesülete - jelöltnek a Cigány kisebbségi önkormányzat testületében történő mandátum szerzését.

 

A határozat ellen a Fővárosi Választási Bizottsághoz címzett, de jelen Választási Bizottsághoz benyújtott fellebbezéssel lehet élni úgy, hogy az legkésőbb a választási bizottság döntését követő 3. nap 16.00 órájáig beérkezzen. A fellebbezésnek tartalmaznia kell a fellebbezés Vt. 79. § (2) bekezdése szerinti alapját, a fellebbezés benyújtójának nevét, lakcímét (székhelyét) és - ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér - postai értesítési címét, a fellebbezés benyújtójának választása szerint telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét, illetőleg kézbesítési megbízottjának nevét és telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatók.


A fellebbezés a választási bizottság határozatának meghozataláig visszavonható, a választási bizottság azonban az eljárást hivatalból folytathatja.

 

Indoklás


A Cigány kisebbségi önkormányzat testületének tagjai közül Bedi Ferenc Péter képviselői megbízatásáról 2007. december 27. napján tett bejelentésével lemondott.


A kisebbségi önkormányzati képviselők választásáról szóló 2005. évi CXIV. tv. 11.§-a szerint „ha a települési kisebbségi önkormányzat képviselőjének megbízatása megszűnik, helyére a szavazatszám szerinti sorrendben következő jelölt lép.”.


A 2006. év október 01. napján tartott választás összesítő jegyzőkönyvének C/9 nyomtatványa szerint, a cigány kisebbségi jelöltekre leadott érvényes szavazatok alapján, szavazatszám szerinti sorrendben 6 szavazattal a következő jelölt: Horváth Gyula, a Roma Közösségfejlesztők Országos Egyesületének jelöltje

 

Hivatkozott jogszabályok:
2005. évi CXIV. tv. 11.§, 1997. évi C. tv. 79.§, 80.§, 81.§.


2008. január 04.

 

Kiss Lajosné
a XI. Kerületi Helyi Választási Bizottság
elnöke

 

XI. Kerületi Helyi Választási Bizottság

 

Lejárat dátuma: 2008-01-31


Célközönsége: Minden érintett lakos    

LEGFRISSEBB
×