Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

2007. február 15-ei Testületi ülés (Költségvetés 2007)

A febrári testületi ülés legfontosabb pontja a 2007-es költségvetés elfogadása volt.

Az erőgyűjtés és a szolid építkezés költségvetését fogadta el Újbuda képviselő-testülete. Az idei költségvetésben a szociális kiadásokra jelentősen több pénzt szán Újbuda.

Az idei költségvetést nyílt tervezési folyamat előzte meg, azaz széles konzultáción alakult ki Újbuda 2007-es költségvetése. Az idei költségvetésben kiemelt cél volt a szociális támogatások növelése. Ennek keretében 21%-al, 780 millió forintra emelkedett a szociális pénzbeli támogatásokra fordítható összeg.

A kerületi önkormányzat ezen túlmenően elkészítette a Szociális Plusz Programot, amelynek keretében a lakhatási és a természetbeni támogatásokat jobban hozzáférhetővé teszik. A program része, hogy azok számára is támogatást nyújt az önkormányzat, akik kis összeggel, de kiestek a segélyezettek köréből. Az ő ellátásukra a költségvetésben 100%-al megemelték a Vicus Közalapítvány támogatását.

A költségvetés kiadási főösszege 24,7 milliárd. A kiadások 72%-át működési feladatokra fordítja Újbuda Önkormányzata.

A szociális programcsomagon túl az idei költségvetésben megemelték a parkokra fordítható összeget, és továbbra is kiemelt cél az útfelújítási program, valamint a kerületi közterületek állapotának és biztonságának javítása

Újbuda költségvetése egyelőre fél milliárd működési hiánnyal számol, ám a cél az, hogy idén - ahogy az elmúlt években sem volt - működési hitelfelvételre ne kerüljön sor.

Újbuda Önkormányzata (2007. 02. 20.)

Címkék: