Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 4. szombat, Borbála, Barbara

Az ingatlanok megdöbbentően alacsony áron keltek el

A Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ) azt javasolja, hogy Budapest Főváros Önkormányzata és Újbuda Önkormányzata írjon ki pályázatot a fővárosi tulajdonú telkek és az Újbuda Önkormányzat tulajdonában lévő telkek által alkotott ingatlanegyüttesre, a kelenföldi városközpont fejlesztésére.


A Mehrli Péter elnök által jegyzett, és az MTI-nek pénteken eljuttatott közlemény szerint a MAISZ a közelmúltban meglepetéssel értesült a kelenföldi városközponttal kapcsolatos eseményekről. A Fővárosi Közgyűlés ugyanis úgy döntött június 26-i ülésén, hogy az ingatlant az Estivo Kft. kapja meg egy Bogdáni úti ingatlanért cserébe.

A MAISZ megítélése szerint aggályos, és semmilyen valós okkal nem magyarázható, hogy a városrész fejlesztése szempontjából kiemelt jelentőségű, és az ingatlanszakma több képviselője által is több mint egy milliárd forintra értékelt ingatlanegyüttes pályázaton kívül, és megdöbbentően alacsony értéken kerül új tulajdonoshoz.

A MAISZ azt javasolja, hogy írjanak ki pályázatot a kelenföldi városközpont fejlesztésére, amelynek első fordulóját a helyi érdekeket - a Szabó Ervin Könyvtár és a Művelődési Központ felújítását, a helyi piac megtartását - messzemenően figyelembe vevő építészeti tervpályázat képezze, megelőzve az ingatlanok nyilvános értékesítését.

Hírszerző - MTI (2008. 07. 19.)

LEGFRISSEBB
×