Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. vasárnap, Konrád

Demszky Gábor hozott ajándékot az időseknek

Karácsonyra két televízió készüléket kapott a Kamaraerdei Idősek Otthona a fővárostól, amely jövőre új épülettel is bővíti az intézményt.


December 24-én Demszky Gábor főpolgármester és Ikvai-Szabó Imre látogatta meg a Kamaraerdei Idősotthon lakóit. A főváros ajándékaként két televíziókészülékkel lepték meg az intézményt, amelynek B épületét néhány nappal karácsony előtt újították fel.

Nemrég adták át azt az intelligens jelzőlámpát is, amely az épület biztonságos megközelítését hangjelzéssel segíti. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a szociális ellátórendszer fejlesztéséről szólva kiemelte, a főváros rekonstrukciós programja során 28 intézményt újítanak fel 20 milliárd forint értékben. Ennek része lesz az a beruházás is, amelynek köszönhetően jövőre új épülettel bővítik a Kamaraerdei úton található létesítményt.

Ünnepi beszédében Demszky Gábor az elmúlt év budapesti fejlesztéseiről tájékoztatta a karácsonyi ünnepség résztvevőit, majd a Petőfi Musical Stúdió adott műsort a megjelenteknek. Kerületünkben három telephelyen ad otthont az önkormányzat a hajlott korú rászorulóknak, Kamaraerdő mellett a Fraknó utcában és a Rupphegyi úton működik hasonló intézmény. Mint azt Somogyi Gábor igazgató elmondta, az ellátás színvonala magasabb az átlagnál, hiszen a szobák legfeljebb négy ágyasak, de elkülönített elhelyezésre is van lehetőség. A három telephelyen összesen 646 idős ember él, ez maximális létszámot jelent, a megüresedő helyeket a jelenleg 540 várakozó folyamatosan, a jelentkezés sorrendjében foglalhatja el.