Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Igazán csendes volt az éj a Zöld Pardon körül

Molnár Gyula polgármester a kerületi rendőrkapitánnyal sajtótájékoztatót és területi bejárást szervezett a Goldmann György téri szórakozóhelyek környékére, hogy ezzel kezdetét vegye a "Csendes éj" műveleti terv a Zöld Pardon körüli randalírozások megszüntetésére. Az akció kezdete után rövidesen mindent elsöprő vihar mosta el az eseményt.

A Goldmann György téren működő szórakozóhelyek, mint a Rio és a Zöld Pardon közönségének éjszakai randalírozásairól és a kellemetlen zajról már számtalan lakossági bejelentés érkezett a kerületi önkormányzathoz. Molnár Gyula polgármester most ezt a helyzetet kívánja megoldani a "Csendes éj" műveleti terv megvalósításával, amelyet a rendőrséggel, a frissen alakult újbudai közterület-felügyelettel, kerületőrökkel és a helyi polgárőrséggel együttműködve dolgozott ki.

A terv értelmében a szórakozóhelyekről kiáramló ittas fiatalokat akadályoznák meg a károkozásban és a hangoskodásban egy állandó közrendvédelmi felügyelettel. Az intézkedési terv szerint az említett területen megtiltanák például a közterületi alkoholfogyasztást is. A polgármester Balázs Norbert rendőrkapitánnyal együtt a környék legproblémásabb pontjait, így a villamosmegállót és a helyi éjjel-nappali bolt környékét vizsgálták volna meg, de a sajtótájékoztató után nem sokkal kitörő hatalmas vihar elmosta a rendezvényt.


T. D. - ÚjbudaTV (2008. 07. 17.)

LEGFRISSEBB
×