Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. szombat, Emil, Csanád

Karácsonyi ajándék a halmozottan sérülteknek

A karácsonyi ünnepek alkalmából Újbuda Önkormányzata a Halmozottan Sérültek Alapítvány pályázati segítségével ajándékutalványokat adott át a kerületben élő fogyatékkal élő gyerekeknek és szüleiknek. Ezek az anyukák rendkívüli munkát végeznek: otthon vállalták gyermekeik ellátását.

Idén Karácsonykor azokat is megajándékozta a kerületi önkormányzat, akik az élet borúsabb oldalára születtek. Advent utolsó hetében azok az Újbudán élő halmozottan sérült gyerekek kaptak támogatást, akiknek szülei a bentlakásos intézetek helyett vállalták, hogy otthon nevelik gyermeküket. Az Önkormányzat egyik nagytermében gyülekező sérültek között egészen kicsik és felnőtt fiatalok is megjelentek, akiknek szülei már gyermekük születése óta hordják vállukon a rájuk rótt terhet.

Az értelmi és testi fogyatékos gyerekek közül sokan az alapvető kommunikációra sem képesek, így napközbeni ellátásukat többek között a Ménesi úti Habilitációs Napközi Otthon végzi. Az intézményben nemcsak felügyelet, hanem komoly készségfejlesztő munka folyik.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 12. 30.)

LEGFRISSEBB
×