Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 29. szerda, Aguszta

Megalakultak a járási hivatalok

Január 2. óta működik a járási hivatal a polgármesteri hivatal épületében, amely átveszi az államigazgatási feladatok egy részét; a legtöbb embert érintő okmányirodai ügyeket, de a gyámhivatal és a jegyzői gyámhatóság esetei is ide kerültek át.

Megnyitották a Bocskai út 41. szám felőli ajtót a régi kis házasságkötő terem oldalán. Innen lehet bejutni a járási hivatal vezetőjéhez, Pintér Beatrixhoz, valamint a gyámhivatalhoz. A többi hivatal gyakorlatilag ugyanott maradt az épületen belül, és a főbejáraton keresztül közelíthető meg. –Büszkék vagyunk a kerületi okmányirodára és a polgármesteri hivatalra, mert úgy véljük, hogy kiemelkedően működik.

Talán bizonyítja ezt az is, hogy az országban egyedüliként és elsőként a XI. kerületi okmányiroda tart nyitva 19, rövidesen pedig 20 óráig - fogalmazott Horti István jegyző. Mindent, amit az okmányirodában intéztünk; útlevelet, személyigazolványt, rendszámtáblát a járási hivatal intézi tovább. Ugyanoda kell bemenni, ugyanazt a gombot kell megnyomni, és ugyanazok az ügyintézők is - tette hozzá.