Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szerda, Orsolya

Támogatta a 4-es metró virágpiaci meghosszabbítását a fővárosi koordinációs bizottság

Támogatta a 4-es metró virágpiaci meghosszabbítását, az 1-es villamos Budára vezetését és az Andor utca kiszélesítését a Fővárosi Közgyűlés Kerületi Koordinációs Bizottsága hétfőn.

Támogatta a 4-es metró virágpiaci meghosszabbítását, az 1-es villamos Budára vezetését és az Andor utca kiszélesítését a Fővárosi Közgyűlés Kerületi Koordinációs Bizottsága hétfőn.

Az Újbudán kihelyezett ülést tartó bizottság Molnár Gyula polgármester mutatta be Budapest jelenleg legdinamikusabban fejlődő városrészét a Fővárosi Közgyűlés nemrég alakult bizottságának.

Molnár Gyula a bizottságtól több nagy, Újbudát is érintő fejlesztés támogatását kérte, így az 1-es villamos átvezetését a Lágymányosi hídon, az Andor utca átépítését - azaz az Egérút befejezését -, vagy a 4-es metró virágpiaci meghosszabbításának előkészítését.

A bizottság pozitív állásfoglalása felgyorsíthatja a döntési folyamatot, és egész Budapest számára kedvező fejlesztések valósulhatnak meg. Ezek a beruházások ugyanis nemcsak Újbudának, hanem az egész fővárosnak életbevágóan fontosak, ezek nélkül a város élete megbénulhat.

Az ülésen elfogadott határozat:

HATÁROZAT
Budapest Főváros Közgyűlésének Kerületi Koordinációs Bizottsága 2007. május 14-i, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzatában tartott kihelyezett ülésén az alábbi határozatot hozta:

"Támogatja a Bizottság Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzatának kérését, hogy
- A Főváros vezesse át az l-es villamost a Lágymányosi hídon
- Épüljön ki az Andor utca, fejeződjön be az Egérút kiépítése
- A Főváros kezdje el a 4-es metró Virágpiacig történő meghosszabbításának előkészítését.
- A Főváros kezdje el a Szent Imre kórház gyógyvizét hasznosító gyógyszálló építésének előkészítését
- A Feneketlen tavi parkot, illetve az itt található Budai Parkszínpadot ingyenes vagyonátadással a XI. kerületi önkormányzat kapja meg"

A Bizottság a kerületekkel történő konzultációja után térje vissza a lakásprivatizációból származó bevételek elszámolására.

Újbuda Önkormányzata (2007. 05. 15.)

 

Kapcsolódó cikkek:
Első kerület - főváros egyeztető fórum (2007. 05. 15.)

 

 

LEGFRISSEBB
×