Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 7. péntek, Ibolya

Visszatekintés 2012. - Megkötötték a járási megállapodásokat

Ünnepélyes keretek között írta alá a budapesti járási hivatalok kialakítására vonatkozó kétoldalú megállapodást a 23 kerületi önkormányzat és a Fővárosi Kormányhivatal október 30-án. Az eseményen Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere is jelen volt.

A fővárosi kerületi hivatalok 2013. január 1-jén kezdik meg működésüket a Fővárosi Kormányhivatal szervezeti egységeiként. A kerületi hivatalok átveszik az önkormányzatoktól az államigazgatási feladatok egy részét, például ide tartoznak majd az okmányirodák, a földhivatalok, a munkaügyi és népegészségügyi kirendeltségek, itt lehet majd intézni a gyermekvédelmi, a gyám-, és a szociális ügyeket is. A végső cél az egyablakos ügyintézés minél szélesebb körű elterjesztése.

2013 januárjától a budapestiek elsősorban az okmányirodákban kerülnek majd kapcsolatba fővárosi kerületi hivatalokkal. Az állampolgárok dolgát nagyban megkönnyíti majd, hogy az okmányirodák ügyfélfogadási módja egységesül, méghozzá az ügyfelek számára legkedvezőbb ügyintézési gyakorlat fog megvalósulni.

A fővárosban jelenleg négy kormányablak működik, de számuk jelentősen megnő az ott elintézhető feladatokkal együtt. Országszerte 300 helyen, a fővárosban minden kerületben létrejönnek a kormányablakok, ahol több mint 2000 hatósági ügyet lehet majd elintézni.

LEGFRISSEBB
×