Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. vasárnap, Konrád

POLGÁRMESTER 2014 JELÖLTEK - MOLNÁR GYULA

MOLNÁR GYULA

Molnár Gyula polgármesterjelölt (MSZP) 

– Miért kívánja polgármesterként szolgálni a közösséget? Milyen kerületi kötődése van?

Közel 25 éve dolgozom a kerületben alpolgármesterként, polgármesterként, képviselőként, de számomra mindez nem csupán munka vagy szenvedély, Újbuda sokkal több ennél. Itt születtem, ide jártam iskolába, ez a lakóhelyem, az életem, a gyerekkorom, szerelmeim emlékeinek helyszíne. Éppen ezért nemcsak emlékeim és kötelékeim, hanem kötelességeim is vannak Újbudával szemben. Ezért döntöttem úgy, hogy újra megmérettettem magam, egy széles politikai és civil együttműködés keretében elindulok az őszi polgármester-választáson.

 

– Mit szeretne elérni a következő öt évben a kerület gazdaságában, közéletében, kulturális területein?

Sokan érezzük azt, hogy az elmúlt években lelassult az a folyamat, ami a kerületet jellemezte a rendszerváltás után. Függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldali polgármester vezette a városrészt, 2010 előtt a XI. kerület volt a város egyik legjobban fejlődő része, de mára ez a folyamat megtorpant. Négy év szendergését nem lehet négy hét kampánymunkáival, kampánytakarításaival bepótolni. Új vezetésre van szüksége Újbudának! Nem azért, mert a mostani ilyen vagy olyan pártállású, hanem azért, mert ezt a munkát, ezt a feladatot lehet jobban és eredményesebben is végezni. Olyan vezetésre van szüksége a kerületnek, amelyik a ciklus egésze alatt azon dolgozik, hogy ez a kerület visszaszerezze régi fényét és rangját, ami miatt minden kerületi polgár azt érezhette, a város fejlődő részén él, dolgozik és tanul, a nem kerületiek pedig irigykedve nézik Újbudát.

 

– Milyen fejlesztésekre lát igényt, és melyeket kell mindenképpen megvalósítani?

Polgármesterségem ideje alatt sok fejlesztést valósítottunk meg, de számos feladat maradt még, amit az elmúlt ciklusban nem sikerült befejezni vagy megvalósítani, pedig a hangzatos ígéretek négy éve erről szóltak. Hozzá kell látnunk a Kelenföldi Városközpont, az albertfalvai piac rendezéséhez, de a Feneketlen-tó és környékének rendbetétele sem tűr halasztást. A tó mellett lévő Parkszínpad mai terve, hogy egy fröccsterasznak álcázott kocsmát nyissanak a lakóházak tövében, mindenképpen felülvizsgálatra szorul. A hajdan jó hírű épületben a Kulturális Városközpont továbbfejlesztésének keretében olyan kulturális funkciót kell megvalósítani, ami az ott élők mindennapjait nem teszi elviselhetetlenné. Végül, de nem utolsósorban, végre be kell fejezni a körtéri Gomba épületét, a 2009-ben elkezdett folyamatot sajnos mára sem sikerült befejezni, a kampányátadás ellenére ma is üresen áll. Ezek persze csak a legnagyobb és legfontosabb tervek, a további elképzeléseimet, illetve terveimet megtalálhatják és elolvashatják a honlapomon vagy a kiadványaimban.

 

– Milyen lehetőségeket lát a Fővárosi Önkormányzattal való együttműködésre?

Habár ebben a ciklusban a fővárosnak és a kerületnek is kormánypárti vezetése volt, ennek sajnos nem sok eredményét láthattuk. Újbuda mindenkori vezetésének nem egy párthoz kell tartoznia a főváros vagy a kormány vezetőivel, hanem együtt kell gondolkozni, dolgozni mindenkivel aki előrébb viheti a kerület ügyét, az itt élők életét jobbá, könnyebbé teheti. Ez a feladata és az érdeke a mindenkori kormánynak, fővárosi és kerületi vezetésnek, pártoktól és egyéni érdekektől függetlenül. Hiszek abban, hogy mindenkinek előrébb való egy város érdeke, mint a pártérdek, ezt már sokan bizonyították mindkét oldalon munkájukkal és eredményükkel. Én is erre készülök!