Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. szombat, Diána

Újbuda képviselő-testülete felhatalmazta az önkormányzatot a Zöld Pardon és a Café del Rio közterület-használati engedélyének megújítására

Újbuda Önkormányzata hatósági eljárás keretében csütörtökön képviselő-testületi döntésre bocsátotta a Zöld Pardon és a Café del Rio közterület-használati engedélyének megújítási kérelmét. A képviselők felhatalmazták az önkormányzatot a szerződések megkötésére és az engedélyek kiadására, mely október 31-ig szól a döntés szerint.

Az Újbudai Önkormányzat előzetesen bejelentette, hogy elfogadhatatlannak tartja, és nem támogatja, hogy a Zöld Pardon Kft., valamint a Dream Works Kft. által üzemeltetett szórakozóhelyek a korábbi évek gyakorlatának megfelelően működjenek. Ezért Újbuda vezetése úgy döntött, hogy kizárólag szigorú feltételekkel terjeszti testület elé a döntést, amennyiben az üzemeltetők rendezik az önkormányzat felé fennálló tartozásukat. Tekintettel arra, hogy mindkét társaság elfogadta és teljesítette az önkormányzat előírásait, így a mai napon Újbuda képviselő-testülete felhatalmazta az önkormányzatot a szerződések megkötésére és az engedélyek kiadására.

A képviselők döntése értelmében a szórakozóhelyeket üzemeltető társaságok az alábbi feltételek mellett vehetik birtokba a közterületeket:

- Megemelt, egyenként 22 millió forint bérleti díj fizetése a közterületek használatáért.

- Egyenként 16 millió forintos hozzájárulás fizetése a közrend és köztisztaság emelt szintű biztosításáért, valamint a folyamatos zajszint mérés biztosítása érdekében.

- A szórakozóhelyek betartják a törvény által előírt zajhatár értékeket.

- A szórakozóhelyek 2011. október 31-ig tarthatnak nyitva, november 1-ig kötelességük az eredeti állapot helyreállítása, azaz a meglévő felépítmények bontása és a közterület parkosítása.

A közterület rendezését követően az önkormányzat ide országzászlót állít. A hatályos jogszabályok és a számos Alkotmánybíróság által hozott határozatnak megfelelően az Önkormányzat hatóságként járt el az ügyben, így mérlegelési jogkör nélkül terjesztette a képviselő-testület elé a szórakozóhelyek közterület-használati kérelmeinek elbírálását.

LEGFRISSEBB
×