Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 4. hétfő, Kázmér

Rétvári, Simicskó, Kupper: Ellenzéki szerep után

Újbudán a három választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjei szereztek egyéni mandátumot. A 15-ben Rétvári Bence, a 16-ban Simicskó István, a 17-ben pedig Kupper András. Mindhárman jelenleg is képviselők az Országgyűlésben, tehát a mostani ellenzéki szerepből a kormánypárti oldalra kerülnek.

- Az elmúlt években nehéz volt a képviselői munka, hiszen a mintegy 350 módosító indítványomból 340-et leszavazott a kormánypárti többség – mondta Rétvári Bence, aki abban bízik, hogy ez az arány most megfordul. Indítványai a kerület ügyeiről, a családok védelméről, az állami eljárások egyszerűsítéséről és a környezetvédelemről szóltak.

 

A képviselő szerint húsz éve nem volt és vélhetően a következő húsz évben sem lesz olyan pillanat, mint most, amikor minden eddiginél nagyobb a kormányra kerülők támogatottsága. Ezért  Rétvári Bence úgy véli - most van alkalom arra, hogy átgondolják az állam működését, alapelveit és a sarokpontokon szükség szerint változtassanak. Ez érintheti például az állam szerkezetét, a gazdaság működését, a munkavállalók helyzetét is. - A nemzeti ügyek politikáját kell ebben a kerületben is követni vélekedik Simicskó István.

 

A kormány és a képviselők legfontosabb feladatai közé sorolta, hogy meg kell erősíteni a közbiztonságot, létre kell hozni a panelfelújításokat könnyítő zöld bankot, amely közvetve az építőiparra és a foglalkoztatottságra is pozitívan hathat. Támogatni kell a hazai kis- és középvállalkozásokat és sürgetni kell a 4-es metró építésének befejezését, hogy mielőbb rend legyen, egyebek mellett Újbuda közlekedésében. Kupper András az eddigi kerületi és országos ellenzéki szerepre utalt, amikor azt mondta, hogy az utóbbi évek a Fidesz számára azzal teltek, hogy a kormány és a kerület vezetőinek hibáit kritizálták, hogy módosító javaslatokkal bombázták a kormánypárti többséget.

 

Mostantól nekik is számolni kell a kritikával és hallgatni kell a jobbító szándékú véleményekre, amelyek nemcsak a politikai, hanem a civilszférából is érkeznek majd. Meg kell hallgatni az emberek véleményét, és a különböző érdekű és igényű csoportok érdekeit mind képviselni kell. Kupper András szerint a társadalmi párbeszédre és a civil szervezetekre az eddiginél sokkal jobban kell koncentrálni. (Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)