Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 27. szombat, Zita

30/2020. (IX. 25.) XI.ÖK rendelettel jóváhagyott (Budapest XI. kerület, Duna folyam – kerület határ – Budaörsi út – Ferencvá-ros-Kelenföld vasútvonal által határolt terület) kerületi építési szabályzat módosításának partnerségi egyeztetése

2024március1809:45
»
2024április0218:00

A terv 2024. március 18-tól 2024. április 2-ig tekinthető meg.

ÉRTESÍTÉS



A Bp. XI. kerület Újbuda Önkormányzata megbízásából elkészült a Budapest XI. kerület, Duna folyam – kerület határ – Budaörsi út – Ferencváros-Kelenföld vasútvonal által határolt terület kerületi építési szabályzatáról szóló 30/2020. (IX. 25.) XI.ÖK rendelet eseti módosítása. Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény 2021. évi módosítása okán, a magasabb rendű jogszabályokkal való összhang megteremtése érdekében, a Fővárosi Közgyűlés felülvizsgálta a Budapest Főváros Településszerkezeti Tervét (TSZT) és Rendezési Szabályzatát (FRSZ). Budapesti Agglomeráció Szerkezeti Tervének módosítása során, a Budapest XI. kerület, Hamzsabégi út tervezett főútként történő jelölése törlésre került. A TSZT és FRSZ módosítása alapján új zöldterületek kerültek kijelölésre a Hamzsabégi út Zkp területfelhasználású 98265 m2 területen. Jelen módosítás alapvető célja a Kerületi Építési Szabályzat fővárosi terveszközökkel való összhangjának megteremtése.
A településrendezési eszköz egyeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 11.) Korm. rendelet 68. §-a szerinti egyszerűsített eljárás formájában történik. A Kormányrendelet 75. §-a és a 42/2022. (XI. 21.) XI. ÖK rendelet értelmében értesítem az érintett lakosságot és civil szervezeteket a terv közzétételéről.

A tervvel kapcsolatos dokumentumok 2024. március 18-tól 2024. április 2-ig megtekinthetők alább:
Műleírás

Helyszínrajz 1

Helyszínrajz 2

Szabályozási koncepció 1

Szabályozási koncepció 2

1.a melléklet

A tervvel kapcsolatos észrevételeket április 2-ig a foepitesz@ujbuda.hu e-mail címre várjuk.


A partnerségi egyeztetés helyi rendjéről szóló 42/2022. (XI. 21.) XI. ÖK sz. rendelet 3. § (1) bekezdésének c) pontja értelmében tájékoztatom az érintett lakosságot és civil szervezeteket, hogy a Településrendezési és Településképi Osztály tárgyi tervvel kapcsolatosan lakossági fórumot tart 2024. március 25-én, hétfőn 16.00 órai kezdettel.

 

A lakossági fórum online lesz megtartva. Az érdeklődők a fórumhoz a Településrendezési és Településképi Osztály felületére belépve az alábbi linkre kattintva tudnak csatlakozni:

 


Ezzel egyidőben a véleményezési szakasz a Korm. rendeletben foglaltak alapján az E-TÉR felületen, elektronikus úton is lefolytatásra kerül. A részletes szakmai Dokumentáció az E-TÉR felületen érhető el, a Dokumentációval kapcsolatos javaslataikat, észrevételeiket a Korm. rendelet előírásainak megfelelően az E-TÉR felületen tehetik meg a résztvevők 2024. április 2-ig.


Az E-TÉR felület használatával, a regisztrációval és észrevételezéssel kapcsolatban bővebb információt és útmutatást az alábbi linket lehet elérni:

https://www.oeny.hu/oeny/4tr/#/fooldal


Az E-TÉR felületre az alábbi linken keresztül, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet regisztrálni:

https://kau.gov.hu/proxy/saml/authservice?x=ID_b6cfab54-64ff-47b6-a71b-f9db58c5d303


Az eljárással kapcsolatban további információért, segítségért fordulhatnak a Hivatal Településrendezési és Településképi Osztályához (foepitesz@ujbuda.hu).


Budapest, 2024. március 11.


Tisztelettel:


Schreffel János

    főépítész