Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 29. csütörtök, Anonymus

TIME4EU

          TIME4EU – It’s out time, it’s time for Europe röviden


2023. márciusában zárult a TIME4EU nevet viselő 8 ország részvételével zajló Európai Unió által támogatott ifjúsági és kulturális eseménysorozat.

A projekt magyarországi partnereként Újbuda Önkormányzata a hazai találkozónak a „Europe is ART” (Európa művészet) címet adta, mivel a résztvevő fiatalok és ifjúsági szakemberek a program során a művészet különböző formáinak eszközein keresztül tehettek szert az aktív állampolgársággal, társadalmi részvétellel, a közösségépítéssel és nemzetközi együttműködéssel kapcsolatos újszerű tapasztalatokra, ismeretekre.

A több állomásos, tematikus kezdeményezés célja egyebek közt a nemzetközi együttműködések erősítése, a társadalmi kirekesztettség veszélyének csökkentése, helyi és európai kezdeményezések és programok megismerése és elterjesztése, valamint az euroszkepticizmus csökkentése.

A budapesti rendezvényen Bulgária, Görögország, Írország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország és Szlovénia ifjúsági szakemberei, valamint Újbuda Önkormányzatának munkatársain túl az Újbudai Ifjúsági Kör néhány lelkes fiatal tagja is részt vett.

A projektben résztvevő partnerországok a közel egy éves program során az újbudaihoz hasonló tematikus eseményeket szerveztek a megfogalmazott célok elérése érdekében, tovább erősítve a felek közötti együttműködést. A záróeseményen a résztvevő országok prezentálták a projekt során összegyűjtött tapasztalataikat és ötleteiket. A 3 fős újbudai küldöttség kiemelkedő pontszámokat kapott az értékélés során, amelynek köszönhetően az élmezőnyben végeztek.


A projekt adatai

Pályázat adatai:

Címe: TIME4EU: It’s our time, it’s time for Europe
Időtartama:  2021. 04. 01. – 2023. 03. 31. (24 hónap)
Újbuda Önkormányzatára jutó elnyert támogatás összege: 15.280 EUR (360 Ft/EUR kalkulációs árfolyammal számolva 5.500.800 Ft)
Támogatási intenzitás (a támogatás átalánydíj alapú):  100%
Végrehajtó Ügynökség: Az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynöksége
Támogató program:  Európa a polgárokért Program (EACEA, EU)
Vezető partnerszervezet: 
Mislata Önkormányzata (Spanyolország)


Pályázat partnersége:

A vezető partner Mislata Önkormányzata (Spanyolország), Újbuda a partnerség tagjaként vesz részt a projektben. A nemzetközi partnerségnek egyaránt tagjai önkormányzatok és civil szervezetek.


A teljes partnerség:

  1. Mislata Önkormányzata, Spanyolország
  2. Újbuda Önkormányzata, Budapest, Magyarország
  3. Bulgarian Youth Association, Szófia, Bulgária
  4. CNIPA Puglia, Bari, Olaszország
  5. Agii Anargiri-Kamatero Önkormányzata, Görögország
  6. Kocevje Önkormányzata, Szlovénia
  7. Fingal Megyei Tanács, Balbriggan városa, Írország
  8. Autokreacja Foundation, Varsó, Lengyelország


A partnerség tagjai más-más európai értékek mentén közelítik meg a projekt célkitűzéseit, így Újbudán a kultúra, művészetek és a kreativitás közösségteremtő lehetőségeinek bemutatása és felhasználása kerül középpontba.


Kapcsolódó dokumentumok:

Együttműködési megállapodás

Agreement - Budapest

Agreement - Újbuda

Final report

Reporting template