Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Európai Uniós pályázatok

Hiánypótló készségfejlesztő tréningsorozat indult Újbudán  

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata az EGT és Norvég Alapok Regionális Együttműködés Alapja támogatásával 2021. július 01. – 2023. december 31. között valósítja meg a "COMPETENCE – Kompetenciafejlesztés önkormányzati szakemberek részére a hatékonyabb közszolgáltatásokért" című projektet.

Arad remek helyszínnek bizonyult az utolsó tanulmányút lebonyolításához  

A Competence projekt keretében szervezett tanulmányutak utolsó állomásaként az Aradi Szociális Jóléti Főigazgatóság kapott lehetőséget arra, hogy bemutathassa az intézmény jó gyakorlatait a nemzetközi partnerszervezetek részére. A rendezvényre 2023. május 23-24. között került sor a romániai Arad városában.

A negyedik tanulmányút során Prága 6 Kerület szociális szolgáltatásainak jó gyakorlatait ismerték meg a projektmunkatársak  

A Competence projekt negyedik szakmai tanulmányi látogatására 2022. november 29-30. között került sor Prága 6 Kerületében. A tanulmányúton a nemzetközi partnerszervezetek munkatársai a helyi önkormányzat szervezeti egységeinek (jogi osztály, PR osztály, szociális szolgáltatások stb.) működési struktúráját és tevékenységi köreit tekintették át, valamint a helyi szociális intézményekbe látogattak el.

Trogir adott otthont a Competence projektben megvalósuló harmadik szakmai tanulmányútnak  

A Competence projekt harmadik szakmai tanulmányi látogatására 2022. október 4-5. között került sor a horvátországi Trogir városában. A projekt partnerszervezetek képviselői a kétnapos előadássorozat alkalmával ezúttal a trogiri városvezetés munkamódszereivel, a közigazgatási szervek és intézmények felépítésével, a szociális szolgáltatások nyújtásának formáival és a város költségvetésének összeállítási folyamatával ismerkedtek meg.

Lezárult a Competence projekt megalapozó kutatása  

Lezárult a Competence projekt kezdő kutatási szakasza, amely során a projektben résztvevő önkormányzatok az ügyfelekkel napi szinten kapcsolatba lépő munkatársaik interkulturális és kommunikációs kompetenciáinak felmérése céljából végeztek egyéni és csoportos felméréseket.

A második tanulmányút során a nemzetközi projektcsapat Norvégiába látogatott  

A Competence projekt második tanulmányi látogatására 2022. május 5-6. között került sor Norvégiában. A fogadópartner ezúttal a norvég Åpenhet AS volt. A szakértő szervezet munkatársai Oslóba és a Telemark megyében található városába invitálták a horvát, a román, a cseh és a magyar partnerszervezetek képviselőit.

Hat ország vett részt szakmai tanulmányúton Újbudán  

COMPETENCE – „Kompetenciafejlesztés önkormányzati szakemberek részére a hatékonyabb közszolgáltatásokért” című projekthez kapcsolódó szakmai tanulmányutat szervezett Újbuda Önkormányzata március 28-án.

Oldalak