Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 10. hétfő, Lőrinc

KÉSZ_23 Diószegi út-Daróczi út-Bocskai út-Karolina út által határolt terület (Sportkórház) kerületi építési szabályzata

A terv 2019. november 20-tól 2019. december 6-ig megtekinthető az önkormányzat weblapján, a Főépítészi Iroda felületén a készülő településrendezési eszközök címszó alatt.

ÉRTESÍTÉSA Bp. XI. ker. Újbudai Polgármesteri Hivatal megbízásából elkészült a Budapest, XI. kerület, Daróci út - Diószegi út - Karolina út - Bocskai út által határolt terület kerületi építési szabályzata. A fekvő- és járóbeteg-szakellátó funkcióra való alkalmassá tétel okán a Sportkórház (Karolina út 27.) teljes felújítása, fejlesztése és komfortosítása vált szükségessé. A Kormány az intézmény korszerűsítését 98/2017. (IV. 27.) Korm. rendeletével nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította.


A településrendezési eszköz egyeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 42. § (1) bekezdése értelmében tárgyalásos eljárás formájában történik. A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29. §-a és a 9/2017. (III. 28.) XI. ÖK rendelet értelmében értesítem az érintett lakosságot és civil szervezeteket a terv közzétételéről.

A terv 2019. november 20-tól 2019. december 6-ig megtekinthető az önkormányzat weblapján, a Főépítészi Iroda felületén a készülő településrendezési eszközök címszó alatt. A tervvel kapcsolatos észrevételeket a foepitesz@ujbuda.hu e-mail címre várjuk.


A partnerségi egyeztetés helyi rendjéről szóló 9/2017. (III. 28.) XI. ÖK sz. rendelet 3. § (1) bekezdésének d) pontja értelmében tájékoztatom az érintett lakosságot és civil szervezeteket, hogy a Főépítészi Iroda tárgyi tervvel kapcsolatosan lakossági fórumot tart 2019. november 28-án, csütörtök 14.00-15 óráig (Zsombolyai u. 4. V. emelet). A fórum keretében megjelenő partnerek nyilvántartásba vételi lap kitöltésével tehetnek fel kérdéseket, tehetnek javaslatokat illetve fogalmazhatnak meg észrevételt a dokumentációval kapcsolatban.


Az érintettek a tervre vonatkozóan részletes tájékoztatást ügyfélfogadási időben a Főépítészi Irodán (Zsombolyai u. 4. V. em.) kaphatnak.

Az új településrendezési eszközre vonatkozó javaslataikat írásban a lakossági fórumon felül a foepitesz@ujbuda.hu e-mail címre 2019. december 6-ig nyújthatják be.


Takács Viktor Tibor

főépítész

LEGFRISSEBB
×