Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. hétfő, Ulrik

ÁROP - 3.A.2 - 2013-2013-0032 azonosítószámú, "Szervezetfejlesztés Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzatánál" című projekt

ÁROP - 3.A.2 - 2013-2013-0032 azonosítószámú, "Szervezetfejlesztés Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzatánál" című projekt

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SZERVEZETFEJLESZTÉS BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATÁNÁL
2014-ben az Európai Szociális Alap forrásaiból finanszírozott pályázat keretében mérte fel a lakosság közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségét Újbuda Önkormányzata.

A helyi önkormányzatok feladatai 2013. januártól jelentősen átalakultak, a hatósági feladatkörök nagy része ekkor került át a kerületi járási hivatalokhoz. Így például az újbudai ügyfelek számára már a Budapest Főváros Kormányhivatala XI. Kerületi Hivatala végzi többek között az okmányügyintézést is a Bocskai út 39-41. szám alatt.

A hatósági feladat- és hatáskörök csökkenése lehetővé teszi, hogy Újbuda Önkormányzata – különösen az utóbbi esztendőkben felértékelődött kezdeményező szerepében – az eddigieknél is nagyobb mértékben fordíthatja figyelmét és erőforrásait a városfejlesztésre, a foglalkoztatás segítésére vagy a közösségi élet támogatására. Újbuda Önkormányzata rugalmasan alkalmazkodik a megváltozott feladatellátási környezethez. Ezért 2014-ben az Európai Szociális Alap forrásaiból finanszírozott pályázat keretében nemcsak az új jogszabályi környezet által eredményezett változásokat azonosítottuk be, hanem két alkalommal közvélemény kutatás során mértük fel a lakosság közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségét.

A lakossági felmérések eredményei szerint a válaszadók elégedettek az orvosi rendelőink állapotával, valamint fontosnak tartják a szabadtéri sportparkok létesítését. Megerősítették továbbá, hogy a legfontosabb beruházások közé tartoznak az óvoda- és bölcsődeudvarok valamint a parkok megújításai. Teljes mértékben támogatják a közbiztonság erősítését célzó térfigyelő kamerarendszer bővítését is. Az „Újbuda 60+ Program” sikerességét igazolja vissza, hogy a válaszadók 78 százaléka idősbarát kerületnek tartja Újbudát. Örömmel tapasztaltuk, hogy a lakosság egyetért olyan, jövőbeli közösségi fejlesztési elképzelésekkel, mint például a többlakásos panelházak korszerűsítése vagy a gyermekegészségügyi központ létesítése. Utóbbiak nem kötelezően előírt feladatok, Újbuda Önkormányzata a helyben felmerült igényeket felismerve foglalkozik tervszerűen megvalósításukkal.
A projekt keretében elvégzett felmérések elsősorban azt a célt szolgálták, hogy Újbuda Önkormányzata továbbra is a helyi közösségek sokrétű igényeihez igazodva minél több fejlesztési tervet dolgozzon ki és indítson el azért, hogy a kerület lakói és a településre érkezők számára a legtöbb és a legjobb minőségű szolgáltatásokat biztosítsa.

dr. Hoffmann Tamás
Újbuda polgármestere

A projekt az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program keretében valósult meg.
Projektazonosító: ÁROP-3.A.2-2013-2013-0032
Támogatás összege: 39 653 360 Ft
Projektmegvalósítás időszaka: 2013. november 25. - 2014. december 31.
Közreműködő Szervezet: Miniszterelnökség - Közigazgatási Programok Lebonyolítási Főosztálya
(1077 Budapest, Wesselényi utca 20-22.) Támogatási szerződés


LEGFRISSEBB
×