Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Competence - események

Hiánypótló készségfejlesztő tréningsorozat indult Újbudán

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata az EGT és Norvég Alapok Regionális Együttműködés Alapja támogatásával 2021. július 01. – 2023. december 31. között valósítja meg a "COMPETENCE – Kompetenciafejlesztés önkormányzati szakemberek részére a hatékonyabb közszolgáltatásokért" című projektet.

Arad remek helyszínnek bizonyult az utolsó tanulmányút lebonyolításához

A Competence projekt keretében szervezett tanulmányutak utolsó állomásaként az Aradi Szociális Jóléti Főigazgatóság kapott lehetőséget arra, hogy bemutathassa az intézmény jó gyakorlatait a nemzetközi partnerszervezetek részére. A rendezvényre 2023. május 23-24. között került sor a romániai Arad városában.

A negyedik tanulmányút során Prága 6 Kerület szociális szolgáltatásainak jó gyakorlatait ismerték meg a projektmunkatársak

A Competence projekt negyedik szakmai tanulmányi látogatására 2022. november 29-30. között került sor Prága 6 Kerületében. A tanulmányúton a nemzetközi partnerszervezetek munkatársai a helyi önkormányzat szervezeti egységeinek (jogi osztály, PR osztály, szociális szolgáltatások stb.) működési struktúráját és tevékenységi köreit tekintették át, valamint a helyi szociális intézményekbe látogattak el.

Trogir adott otthont a Competence projektben megvalósuló harmadik szakmai tanulmányútnak

A Competence projekt harmadik szakmai tanulmányi látogatására 2022. október 4-5. között került sor a horvátországi Trogir városában. A projekt partnerszervezetek képviselői a kétnapos előadássorozat alkalmával ezúttal a trogiri városvezetés munkamódszereivel, a közigazgatási szervek és intézmények felépítésével, a szociális szolgáltatások nyújtásának formáival és a város költségvetésének összeállítási folyamatával ismerkedtek meg.

Lezárult a Competence projekt megalapozó kutatása

Lezárult a Competence projekt kezdő kutatási szakasza, amely során a projektben résztvevő önkormányzatok az ügyfelekkel napi szinten kapcsolatba lépő munkatársaik interkulturális és kommunikációs kompetenciáinak felmérése céljából végeztek egyéni és csoportos felméréseket.

A második tanulmányút során a nemzetközi projektcsapat Norvégiába látogatott

A Competence projekt második tanulmányi látogatására 2022. május 5-6. között került sor Norvégiában. A fogadópartner ezúttal a norvég Åpenhet AS volt. A szakértő szervezet munkatársai Oslóba és a Telemark megyében található városába invitálták a horvát, a román, a cseh és a magyar partnerszervezetek képviselőit.

Hat ország vett részt szakmai tanulmányúton Újbudán

COMPETENCE – „Kompetenciafejlesztés önkormányzati szakemberek részére a hatékonyabb közszolgáltatásokért” című projekthez kapcsolódó szakmai tanulmányutat szervezett Újbuda Önkormányzata március 28-án.