Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. hétfő, Árpád

Hiánypótló készségfejlesztő tréningsorozat indult Újbudán

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata az EGT és Norvég Alapok Regionális Együttműködés Alapja támogatásával 2021. július 01. – 2023. december 31. között valósítja meg a "COMPETENCE – Kompetenciafejlesztés önkormányzati szakemberek részére a hatékonyabb közszolgáltatásokért" című projektet.

A nemzetközi partnerségi együttműködés keretében megvalósuló projekt célja az önkormányzatok által nyújtott közszolgáltatások minőségének javítása a munkavállalók kommunikációs, interkulturális és problémamegoldó készségeinek fejlesztésén keresztül. A pályázati célkitűzésekkel összhangban a projekt partnerszervezetei 2022/23-ban kompetenciafejlesztést célzó képzési anyagot állítottak össze, melynek alapján Újbuda Önkormányzata 2023 szeptemberében elindította a képességfejlesztést célzó tréningsorozatot.

   

A képzések szervezésével Újbuda Önkormányzata hozzájárul a Szociális és Egészségügyi Osztály, a Lakás-és Helyiséggazdálkodási Osztály, a Zöldfelületi Csoport, valamint az Újbudai Humán Szolgáltató Központ, és az Újbudai Szociális Szolgálat munkatársai kommunikációs képességeinek fejlesztéséhez. A résztvevők 2023. szeptember-október hónapokban csoportonként négy alkalommal találkoznak, és vezető trénerek irányításával bővítik ismereteiket olyan fontos témakörökben, mint a „kommunikáció, konfliktuskezelés, problémamegoldás és tárgyalástechnika” és az „ügyfélszolgálati attitűd és ügyfél-visszajelzések befogadása”.

   

A tréningsorozat megnyitóján Bakai-Nagy Zita alpolgármester hangsúlyozta: bízik abban, hogy a képzések során az Önkormányzat nemcsak a munkavégzés során felmerülő kommunikációs kihívások leküzdéséhez tud hozzájárulni, de a tréningalkalmak lehetőséget biztosítanak arra is, hogy az egymást korábban nem ismerő kollégák megvitassák személyes munkatapasztalataikat. Hiszen a kollégák egymás élményeiből és visszajelzéseiből is tanulhatnak.

  

A tréningek szakmaiságát a több évtizedes tapasztalattal rendelkező Business Coach Kft. oktatói, valamint a projekt keretében kifejlesztett nemzetközi képzési anyag biztosítja.

   

A projektet az alábbi partnerszervezetek valósítják meg:

    

A COMPETENCE projekt Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatásával valósul meg az Európai Gazdasági Térség és a Norvégia Regionális Együttműködési Alapon (EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation) keresztül.

   

A projekt alapadatai:

Program:

EGT és Norvég Alapok Regionális Együttműködés Alapja

Program Operátor:

Ecorys Polska (Solec utca 38, 00-394 Varsó, Lengyelország)

Projekt címe:

COMPETENCE – Capacity building Of eMployees of municiPalitiEs for better provisioN of publiC sErvices („Önkormányzati Munkavállalók Kapacitásfejlesztése a Hatékonyabb Közszolgáltatásokért”)

Projekt megvalósítás időszaka:

2021. július 01. – 2023. december 31. (30 hónap)

Projekt összes elszámolható költsége (100 %):

1 181 489 EUR

Projekt teljes támogatása (85 %):

1 043 004 EUR

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatára jutó összes elszámolható költség (100 %): 359.625,75 EUR, amelyből támogatás (85 %): 305.681,89 EUR.