Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. hétfő, Bernát, Felícia

A Budaörsi út - Budaörs határa - XII. ker. - Gazdagréti út - Rétköz u. - Gazdagréti út - Budaörsi út - M1/M7 autópálya bevezető szakasza által határolt terület Hosszúréti utca-Lépés utca-Szőlőlugas utca tömbjére vonatkozó építési szabályzat módosítása

2024április2217:00
»
2024május0618:00

A Településrendezési és Településképi Osztály lakossági fórumot tart 2024. április 29-én, hétfőn 16.30 órai kezdettel.

ÉRTESÍTÉSA Bp. XI. kerület Újbuda Önkormányzata megbízásából elkészült a Budapest XI. kerület, Budaörsi út - Budaörs határa - XII. kerület - Gazdagréti út - Rétköz utca - Gazdagréti út - Budaörsi út - M1/M7 autópálya bevezető szakasza által határolt terület kerületi építési szabályzatáról szóló 43/2018. (XII. 4.) XI.ÖK rendelet Hosszúréti utca – Lépés utca – Szőlőlugas utca által határolt tömbre vonatkozó módosítása. A terület beruházójával az önkormányzat évek óta tárgyalásokat folytatott a beépítési kondíciók csökkentése érdekében. 2023. szeptember 14-i rendes ülésén a Képviselő-testület Településrendezési szerződés megkötéséről határozott a kívánt városrendezési és várospolitikai célok elérése érdekében. A szerződésben az önkormányzat a hatályos kerületi építési szabályzat módosítását vállalta a Hosszúréti utca – Lépés utca – Szőlőlugas utca által határolt tömbre vonatkozóan.

A településrendezési eszköz egyeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 11.) Korm. rendelet 68. §-a szerinti egyszerűsített eljárás formájában történik. A Kormányrendelet 75. §-a és a 42/2022. (XI. 21.) XI. ÖK rendelet értelmében értesítem az érintett lakosságot és civil szervezeteket a terv közzétételéről.

A terv 2024. április 22-től 2024. május 6-ig megtekinthető ide kattintva.
A tervvel kapcsolatos észrevételeket május 6-ig a foepitesz@ujbuda.hu e-mail címre várjuk.


A partnerségi egyeztetés helyi rendjéről szóló 42/2022. (XI. 21.) XI. ÖK sz. rendelet 3. § (1) bekezdésének c) pontja értelmében tájékoztatom az érintett lakosságot és civil szervezeteket, hogy a Településrendezési és Településképi Osztály tárgyi tervvel kapcsolatosan lakossági fórumot tart 2024. április 29-én, hétfőn 16.30 órai kezdettel.

A lakossági fórum online lesz megtartva. Az érdeklődők a fórumhoz a Településrendezési és Településképi Osztály felületére belépve az alábbi linkre kattintva tudnak csatlakozni:

 

Ezzel egyidőben a véleményezési szakasz a Korm. rendeletben foglaltak alapján az E-TÉR felületen, elektronikus úton is lefolytatásra kerül. A részletes szakmai Dokumentáció az E-TÉR felületen érhető el, a Dokumentációval kapcsolatos javaslataikat, észrevételeiket a Korm. rendelet előírásainak megfelelően az E-TÉR felületen tehetik meg a résztvevők 2024. május 6-ig.


Az E-TÉR felület használatával, a regisztrációval és észrevételezéssel kapcsolatban bővebb információt és útmutatást az alábbi linket lehet elérni: https://www.oeny.hu/oeny/4tr/#/fooldal


Az E-TÉR felületre az alábbi linken keresztül, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet regisztrálni:

https://kau.gov.hu/proxy/saml/authservice?x=ID_b6cfab54-64ff-47b6-a71b-f9db58c5d303


Az eljárással kapcsolatban további információért, segítségért fordulhatnak a Hivatal Településrendezési és Településképi Osztályához (foepitesz@ujbuda.hu).Budapest, 2024. április 15.


Tisztelettel:


Schreffel János

    főépítész