Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. hétfő, Vilma

Egyéni gazdaságok decemberi összeírása

2022november1416:45
»
2022december1518:00

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a kerületre kiterjedő, rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2022” elnevezéssel.

HIRDETMÉNYA Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a kerületre kiterjedő, rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2022” elnevezéssel.

A felvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2219.

A felvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére, amelyhez az adatszolgáltatók részvételükkel és pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak.


A válaszadás minden, az adatfelvételre kijelölt gazdálkodó szervezet vagy személy számára kötelező.


Az online önkitöltési lehetőséget (2022. november 14. és 25. között biztosító első szakasz lezárultával, melyről e-mailben vagy postai úton küld a KSH névre szóló tájékoztatást) a KSH összeírói fogják személyesen felkeresni – az internetes válaszadással nem élt – címeket


2022. november 26. és december 15. között
.


Az összeírási munkát a KSH által megbízott, megbízó levéllel/igazolvánnyal ellátott összeírói végzik. (Statek Kft)

A megbízói levél/összeírói igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.

A felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használják fel, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, az eredményeket összesítve közlik a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

A felvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.

A felvétellel kapcsolatosan kérdés esetén kérem, hívja ingyenes hívható zöldszámunkat +36 80/200–766 (2-es gomb, majd 2219-es OSAP-szám megadása szükséges), amelyen készséggel adunk tájékoztatást.

Címkék: