Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Felhívás eb-nyilvántartásba történő bejelentésre

2023szeptember0110:30
»
2023november3018:00

A tartás helye szerint illetékes kerületi önkormányzat az ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Felhívás eb-nyilvántartásba történő bejelentésreTájékoztatjuk a kutyatartókat, hogy Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata törvényi kötelezettségének eleget téve a 2023. évben szeptember 1. és november 30. között – az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Ávtv.) 42/B.§ (1) bekezdése alapján – összeírja a kerületben tartott ebeket. Az Ávtv. kimondja, hogy a tartás helye szerint illetékes kerületi önkormányzat az ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.


A kutyatulajdonos kötelezettsége, hogy az eb-nyilvántartásba adatokat szolgáltasson.

Az adatszolgáltatás megkönnyítése érdekében adatlapot biztosítunk, ami megtalálható az önkormányzat honlapján a http://kozigazgatas.ujbuda.hu/nyomtatvanyok-es-dokumentumok, Hatósági Igazgatóság/Igazgatási Osztály/Igazgatási Csoport menüpont alatt. Az adatlap beszerezhető továbbá az Újbudai Polgármesteri Hivatal 1113 Budapest Bocskai út 39-41. szám alatti recepcióján, vagy letölthető ide kattintva: ADATLAP


A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon tudják visszajuttatni:

  • elektronikus úton (e-papíron - a kiválasztandó címzett mezőben a Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata szöveg kiválasztása szükséges - az UJBUDA 202117330 elektronikus címre),
  • postai úton (Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal, 1113 Budapest, Bocskai út 39-41.),
  • e-mailen: ebnyilvantartas@ujbuda.hu, valamint
  • a Polgármesteri Hivatal recepcióin található gyűjtődobozokba elhelyezve.


Az adatlap kitölthető továbbá a
www.ebregisztracio.hu weboldalon is. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a weboldalon szereplő regisztrációs lapon kizárólag abban az esetben válasszák ki a településeknél a Budapest XI. kerületet, ha az eb tartási helye a Budapest XI. kerületben van.


Kérjük, hogy amennyiben az előző ebösszeírás óta az ebtartás megszűnt
(eb elpusztult, elajándékozták, elköltöztek stb.), úgy azt is legyenek szívesek bejelenteni.


Felvilágosítás kérhető az alábbi telefonszámokon:
Taródi Ágnes: 06-70-374-6809,

Tordasi Mónika: 06-1-381-1376, Nemes Gergő 06-1-3723413.Köszönjük együttműködését!Újbudai Polgármesteri Hivatal

Címkék: 
Fájlok: