Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 6. hétfő, Vilmos, Bíborka

Irány az egyetem 2020!

2019december1911:15
»
2020január0918:00

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia, közös programot indít, Irány az Egyetem 2020 néven. A Program keretében a jelentkezők segítséget kapnak az emelt szintű érettségire történő felkészüléshez. A Programra a tankerületi központok által fenntartott intézmények mellett, egyházi és szakképzési centrumok által fenntartott iskolák is bekapcsolódnak.

Ki jelentkezhet?

Minden olyan, nagykorú, cselekvőképes, tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező, az érettségi bizonyítványt 2019. december 31. előtt megszerzett magyar állampolgár jelentkezhet a Programba, aki valamely tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát szeretne tenni a 2020. május-júniusi érettségi időszakban.


Hol lehet jelentkezni és mire?

Minden megyében szervezünk emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokat. A települések és intézmények listája a kapcsolattartók elérhetőségeivel együtt a Központ honlapján megtalálható. Egy fő, maximum két külön tantárgya jelentkezhet egy időben.


Az alábbi tantárgyak esetében indul januárban a felkészítés:

- magyar nyelv és irodalom

- matematika

- történelem

- angol

- német

- fizika

- biológia

- kémia

- földrajz


Hogyan indul a Program?

A felkészítők 2020. január harmadik hetében kezdődnek el, és 2020. április 30-ig tartanak. A Programban történő részvétel ingyenes.


Előzetesen jelentkezni írásban, a név és a választott tantárgy, valamint a település megadásával lehet 2019. december 3. – 2020. január 9. között Budapest XI. és XXII. kerület esetében, az alábbi elérhetőségeken keresztül.


Dél-Budai Tankerületi Központ 1116 Budapest, Fehérvári út 126-128.

www.kk.gov.hu/delbuda

Székely Éva T: +36 1896-7476 eva.szekely@kk.gov.hu


Minden, a Programmal kapcsolatos információ a http://kk.gov.hu/irany-az-egyetem-2020 oldalon elérhető.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×