Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. hétfő, Árpád

Pályázati felhívás esővíz gyűjtésére és hasznosítására

2022május2516:15
»
2022június3018:00

A pályázat meghosszabbított beadási határideje:

­ 2022. június 30. (csütörtök) (első bírálathoz)

­ 2022. szeptember 15. (csütörtök) (második bírálathoz)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata
2022. évre pályázatot ír ki

CIVIL SZERVEZETEK, EGYESÜLETEK, ALAPÍTVÁNYOK, TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK, GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK, MAGÁNSZEMÉLYEK részére

BUDAPEST XI. KERÜLETÉBEN ESŐVÍZ GYŰJTÉSÉRE ÉS HASZNOSÍTÁSÁRAPályázni lehet:

Civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, társasházak, lakásszövetkezetek, gazdálkodó szervezetek, magánszemélyek Budapest XI. kerületben tervezett esővízgyűjtés- és hasznosítás megvalósítására.

A nyertes pályázóknak 1 db 300 literes esővízgyűjtő tartályt biztosítunk, amivel az esővíz gyűjtését és hasznosítását – létrehozástól számított 2 éves fenntartási kötelezettség vállalásával kell végezni.


Pályázhatnak:

Budapest XI. kerületi címmel rendelkező civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, társasházak, lakásszövetkezetek, gazdálkodó szervezetek, magánszemélyek.

A támogatott tevékenység megvalósítási helyszíne kizárólag Budapest XI. kerületében lehet.


Általános tudnivalók:

A támogatás minden nyertes pályázat esetében 1 db 300 literes műanyag esővízgyűjtő tartály, amelyet az átvételtől számítva 2 éven keresztül esővíz gyűjtésére kell használni, és a gyűjtött esővizet hasznosítani kell.


A pályázat részei:

  • az esővízgyűjtő tervezett elhelyezése
  • az esővíz hasznosításának leírása


Az esővízgyűjtőt karban kell tartani, nem lehet szúnyoglárvák élőhelye, amivel a csípőszúnyogok száma növekedne.

Az esővízgyűjtő beüzemelését követően fényképes beszámolóban kell bemutatni az esővíz gyűjtését és a gyűjtött esővíz hasznosításának módját.


Az esővízgyűjtő tartály igénylése pályázati adatlapon történik, amelyen az adatok kitöltésén túl meg kell fogalmazni az esővízgyűjtő tervezett elhelyezését és le kell írni, hogy a pályázó milyen módon tervezi hasznosítani az esővízgyűjtő tartályt, mit szeretne locsolni az összegyűlt esővízzel.


Pályázati adatlap
Pályázati adatlap magánszemélyek részére


Pályázattal kapcsolatos szakmai információ:

Kása Ferencné Ecsedi Helga

Tel: +36-1-372-3471

E-mail: kornyezetvedelem@ujbuda.huPályázat benyújtása:

2018.01.01-től a gazdálkodó szervezetek (cégek, adószámmal rendelkező egyesületek/alapítványok, egyházi szervezetek, egyéb intézmények) hivatalunkkal a 2015. CCXXII. törvény 9. § értelmében, feladat- és hatáskörünkbe tartozó ügyekben elektronikusan kötelesek kapcsolatot tartani. Ehhez szükséges, hogy a pályázó szervezet rendelkezzen Cégkapu vagy Ügyfélkapu hozzáféréssel.

2018-tól a pályázati adatlap/adatlapok, és a beküldeni kívánt csatolmányok kizárólag az alábbi módon nyújthatók be a szervezet saját cégkapu adataival:

  • e-Papíron vagy
  • az UJBUDA rövid nevű, 202117330 KRID azonosítójú hivatali kapun keresztül (a legördülő menüben Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata néven található).


Magánszemélyek, társasházak ügyfélkapun keresztül, postán, személyesen, vagy e-mailben csatolva (kornyezetvedelem@ujbuda.hu) nyújthatják be a pályázatot.

Felhívjuk figyelmét, hogy ügyfélkapun keresztül kizárólag hitelesített dokumentumokat áll módunkban befogadni, így kérjük, csatolmányát elektronikus aláírással ellátva küldje el, vagy e-Papíron keresztül a feltöltést követően a hitelesítés funkciót kiválasztva, AVDH szolgáltatással hitelesítse azt.


A pályázatra egy szervezet egy pályázatot nyújthat be!
A beküldés során a tárgy megjelölésénél tüntesse fel a pályázat típusát valamint a pályázati célt (Környezetvédelmi civil pályázat 2022. - esővízgyűjtés)

A pályázat meghosszabbított beadási határideje:

­ 2022. június 30. (csütörtök) (első bírálathoz)

­ 2022. szeptember 15. (csütörtök) (második bírálathoz)


A pályázatok várható elbírálása: első bírálat 2022. július eleje, második bírálat: 2022. szeptember vége


Az esővízgyűjtő tartályok átvétele: 2022. július, 2022. októberBudapest, 2022. május 19.


dr. László Imre

polgármester

Címkék: