Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. kedd, Miklós

Keressük az év családbarát vállalkozását

2022szeptember2712:30
»
2022október1518:00

Ajánlásaikat 2022. október 15-ig várjuk.

Családbarát Vállalkozás Újbuda 2022.

Lakossági Felhívás

KERESSÜK AZ ÉV CSALÁDBARÁT VÁLLALKOZÁSÁT!Újbuda Önkormányzata idén először a lakosság, azaz az ÖNÖK ajánlása alapján szeretné a CSALÁDBARÁT VÁLLALKOZÓ ÚJBUDA 2022. díjjal elismerni azt a kerületünkben működő Vállalkozást, ahol egy családalapítás előtt álló fiatalnak éppúgy jó dolgozni, mint egy kisgyerekes szülőnek, vagy egy idős, beteg hozzátartozóját ápoló munkavállalónak, mert a Vállalkozás szemléletével és családbarát intézkedéseivel segíti dolgozóit a család-munka egyensúly megteremtésében.


Hogy melyek lehetnek ezek a családbarát intézkedések?

  • Családbarát munkarend, munkaidő: részmunkaidő, rugalmas munkavégzési lehetőség esetleg home office lehetőség.
  • Rugalmasság a váratlan események kapcsán: pl. orvosi vizsgálatokra történő elengedés munkaidőben.
  • Gyermekneveléshez nyújtott támogatások: az iskolakezdési, beiskolázási támogatás, céges ösztöndíj, saját bölcsőde, óvoda, esetleg hozzájárulás a havidíjakhoz.
  • Egészségmegőrzés: a családtagokra is kiterjedő egészségbiztosítás, prevenciós programok.
  • A cég által támogatott tréningek és coaching lehetőségek pl. családi időmenedzsment fejlesztés, stresszkezelés, munkába való visszatérés témában.
  • Gyereksarok, szoptató szoba kialakítása arra az esetre, ha bármilyen okból a szülőnek be kell vinnie gyermekét a munkahelyére.


Ha a látóterében van olyan vállalkozás/cég, vállalkozó, aki az Ön véleménye szerint működése során fenti intézkedésekkel támogatja családos munkavállalóit, figyelembe veszi érdekeit, kérjük, ajánlja őt! Kérjük, minden esetben indokolja az ajánlást!


Ajánlásaikat 2022. október 15-ig várjuk a csaladbarat@ujbuda.hu e-mail címen, valamint Újbuda Önkormányzata 1113 Budapest, Bocskai út 39-41. földszintjén a recepciónál kihelyezett gyűjtőládákba. Ajánlószelvények letölthetőek a www.ujbuda.hu/... linkről, valamint hozzáférhetőek az Önkormányzat recepcióján.


A beérkezett ajánlások alapján felvesszük a kapcsolatot a vállalkozásokkal, hogy megismerjük mi is a családbarát intézkedéseket.


A kitüntető címet 2022-ben az a vállalkozás nyerheti el, aki a legtöbb lakossági ajánlást kapja, és az Önkormányzat munkatársai által megismert intézkedések során a legjobb az értékelése. Az értékelések ismeretében a végső döntést a Képviselő-testület hozza meg, várhatóan a decemberi testületi ülésen. Az eredményről írásban értesítést küldünk a jelölteknek.


A pályázat során elnyerhető díjak, lehetőségek:

A nyertes vállalkozás erkölcsi elismerésben részül, mely szerint jogosulttá válik a Családbarát Vállalkozás Újbuda 2022. cím használatára, valamint a Média 11 Kft. (Újbuda TV, Újbuda újság, Újbuda facebook oldal) a legjobb válallkozással riportot készít, mely riport a helyi médiában bemutatásra kerül, ezzel bemutatva a jó gyakorlatot és így növelve a vállalkozás presztizsét, ismertségét.


Budapest, 2022. szeptember 8.Dr. László Imre polgármester megbízásából

Bakai-Nagy Zita

alpolgármester


Címkék: