Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Pályázati felhívás XI. kerületi lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának támogatására

2017március2016:00
»
2017április1916:00

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. április 19. 16.00 óra

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a Budapest XI. kerületi lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének,
felújításának támogatására – 2017.Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzat Polgármestere a lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának támogatásáról szóló 23/2015. (IV. 29.) önkormányzati rendelet, valamint a pénzeszközök átadásának, átvételének rendjéről szóló Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 25/2016. (XI. 22.) önkormányzati rendelete alapján az alábbi nyílt pályázatot teszi közzé:


Pályázat célja:
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) vissza nem térítendő támogatást nyújt pályázati úton a XI. kerületi lakóépületek korszerűsítéséhez, felújításához az energiahatékonyság, az energiatakarékosság ösztönzése céljából.


Támogatható tevékenységek köre:

 1. Az iparosított technológia felhasználásával épült lakóépület energiatakarékos korszerűsítésére, (energia-megtakarítást eredményező) felújítására a következő célokra nyújtható támogatás:
  1. épületgépészeti-rendszerek (szellőzőrendszer) korszerűsítése, felújítása,
  2. épületvillamos-rendszerek korszerűsítése, felújítása.
 2. Az ÖKO-program keretében a következő célokra nyújtható támogatás:
  1. A lakások hőleadóinak egyedi szabályozásához szükséges berendezések (termosztatikus szelepek) lakásonkénti beszerelése.
  2. A lakások egyedi hőfogyasztásának mérésére, vagy az épület hőfogyasztásának lakásonkénti költségmegosztására alkalmas mérőeszközök (hőmennyiségmérők, és/vagy költségmegosztók) beszerelése. A „smart metering" (okosmérés) rendszer teljes körű kialakítása.
  3. Az épület közös tulajdonát képező fűtési rendszerének az átalakítása.

Vissza nem térítendő támogatás mértéke:
Az igényelhető önkormányzati támogatás mértéke a támogatás szempontjából elismerhető bruttó bekerülési költség maximum 40 %-a, de pályázatonként nem haladhatja meg a 22.500,- Ft/lakás összeget.


Pályázat célközönsége:
Pályázatot nyújthatnak be az Önkormányzat közigazgatási határán belül elhelyezkedő társasházak és lakásszövetkezetek (továbbiakban: pályázók) a legalább 4 lakást tartalmazó épületeik felújítására.


A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. április 19. 16,00 óra


Pályázati anyagok beszerzésének lehetőségei:
A részletes pályázati kiírás és mellékletei az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában (Budapest XI. kerület Zsombolyai út 4. sz. alatt, a portán, valamint Budapest XI. kerület Bocskai út 39-41. sz. alatt, a recepción) átvehető, vagy letölthető a bal oldalról.

A nyertes pályázókkal az Önkormányzat Támogatási Szerződést köt.


Szerződéskötési határidő: 2017. november 15. 16,00 óra


Az elszámolás benyújtásának végső határideje: 2018. március 30. 12,00 óraBudapest, 2017. március 20.

dr. Hoffmann Tamás

polgármester s.k.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×