Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. vasárnap, Stefánia

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt végeztet a KSH

     

HIRDETMÉNYA korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, 2021-ben Budapest, XI. kerületében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által megbízott, STATEK Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, melyet kizárólag a STATEK Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott összeírói végeznek.


A járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatóknak lehetőségük van telefonon keresztül történő válaszadásra, valamint egyes adatgyűjtések esetében, a kérdőívek weben is kitölthetőek.

Az adatfelvételek kizárólag statisztikai célból történnek, az adatok kizárólag összesített formában kerülnek nyilvánosságra név és egyedi adatok nélkül. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása a KSH népszámlálási adatállományának aktualizált változatából, véletlenszerű mintavétellel történik.


A felvétel megnevezése és Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai:

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei

1942 A lakosság utazási szokásai

2003 Háztartások információ és kommunikációs technológiai eszköz-használatáról

2153 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, naplóvezetés

2154 Háztartási költségvetés és életkörülmény adatfelvétel, éves kikérdezés 2021. április-május


Az egyedi adatokat bizalmasan kezelik, mások számára nem hozzáférhetőek.


Az adatgyűjtés során, a KSH a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet előírásainak megfelelően az információkat bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki.


A lakosság számára munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8.00-16:30 óra között, pénteken 8.00 és 14.00 óra között a +36 80 200 766-as (3-as mellék) telefonszámon vagy a lakinfo@ksh.hu e-mail címen adnak további felvilágosítást a KSH munkatársai.


Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×