Közigazgatás

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 30. csütörtök, Pál

Babakötvény Újbudán

A babakötvénnyel kapcsolatos aggályairól számolt be a nagyobbik ellenzéki párt január 12-én a Fidesz XI. kerületi irodájában.

Tönkretett családtámogatás címmel szervezett sajtótájékoztatót Kupper András, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciójának vezetője és Jankó István, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség XI. kerületi elnöke. A politikusok itt vezették elő az Újbudára illetve a fővárosra vonatkozó elképzeléseiket, azt a fideszes családtámogatási javaslatot, amely szerintük valódi megoldást kínál, szemben a babakötvénnyel.

A Fidesz elsősorban azt kifogásolja, hogy az önkormányzatok szociális alapon bővítsék ki a kormány által meghatározott alapösszeget. Kupper András kifejtette, a család pillanatnyi anyagi helyzete alapján a főváros nem hozhat olyan döntést, amely kihat a gyermek egész életére, hiszen lehet, hogy ma nem rászorult, de holnap már az lesz.

Jankó István elmondta a helyi képviselőcsoport kezdeményezésére még decemberben döntöttek arról, hogy elsőként csatlakoznak az életkezdési támogatáshoz. Elképzelésük szerint Újbuda 30 ezer forint kiegészítést fizetne a születendő kisbabák után, továbbá a 'még egy gyermeket vállaló' családoknak ennél is nagyobb támogatást utalnának a babakötvény számlára, hogy ezzel is ösztönözzék a párokat a gyermekvállalásra.

K.A.H.-Újbuda TV (2006. 01. 15.)

LEGFRISSEBB
×